Culottesteg med hvidløgsstegte grønne bønner
Denne culottesteg med hvidløgsstegte grønne bønner er en fantastisk ret til gæster. Opskriften er nem at lave, og stegen passer sig selv i ovnen det meste af tiden, men resultatet smager af en million!
Tilberedningstid:
50 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Culottesteg
- 1 kg culottesteg
- 1 spsk. salt
- 0,5 tsk. peber
- 6-8 fed hvidløg
Tilbehør
- 250 g grønne bønner
- 20 g smør
- 3-4 fed hvidløg
Fremgangsmåde
- Stegen:
Skær fedtet på culotten i et rudemønster og gnid med salt og peber. Kom masser af friskpresset hvidløg over. Sæt stegen på risten over bradepanden. - Steges ved 225 grader i 10-15 minutter. Skru ned til 160 grader og steg videre i 25-30 minutter. Bruger du stegetermometer, så skal kernetemperaturen være på 62 grader for rosastegt.
- Tag kødet ud af ovnen, pak det ind i staniol og lad det hvile i 10 minutter inden udskæring.
- Bønner:
Smelt smørret på en stor stegepande og pres hvidløgsfedene udover. Vend bønnerne i hvidløgssmørret og lad dem stege ved jævn varme i cirka 5 minutter.
TIP: Sådan skærer du en culottesteg:
- En culottesteg er mørt og meget nemmere at tygge, hvis den skæres rigtigt - og det betyder på tværs af kødtrådene.
- Kig på stegen, inden du tilbereder den. Man kan se, at kødtrådene først går på tværs af culottestegen og omtrent midt på culottestegen vender.
- Du skal således skære anderledes cirka midtvejs på culotten, når du kan se, at kødtrådene vender.
- Det kan være svært at se kødfibrene, når stegen er stegt, og derfor er det en god ide, at man ridser stegen - skærer fedtet på toppen som beskrevet ovenfor - i den retning, du bagefter skal skære stegen. Så du skal skære stegen ud efter ridserne - nærmest som sværerne på en flæskesteg.