Culottestegen bliver sprød på toppen og mør og saftig inden i. Lækker gæstemad og her serveret med grønne bønner. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Culottesteg med hvidløgsstegte grønne bønner

Denne culottesteg med hvidløgsstegte grønne bønner er en fantastisk ret til gæster. Opskriften er nem at lave, og stegen passer sig selv i ovnen det meste af tiden, men resultatet smager af en million!

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Culottesteg

 • 1 kg culottesteg
 • 1 spsk. salt
 • 0,5 tsk. peber
 • 6-8 fed hvidløg

Tilbehør

 • 250 g grønne bønner
 • 20 g smør
 • 3-4 fed hvidløg

Fremgangsmåde

 1. Stegen:
  Skær fedtet på culotten i et rudemønster og gnid med salt og peber. Kom masser af friskpresset hvidløg over. Sæt stegen på risten over bradepanden.
 2. Steges ved 225 grader i 10-15 minutter. Skru ned til 160 grader og steg videre i 25-30 minutter. Bruger du stegetermometer, så skal kernetemperaturen være på 62 grader for rosastegt.
 3. Tag kødet ud af ovnen, pak det ind i staniol og lad det hvile i 10 minutter inden udskæring.
 4. Bønner:
  Smelt smørret på en stor stegepande og pres hvidløgsfedene udover. Vend bønnerne i hvidløgssmørret og lad dem stege ved jævn varme i cirka 5 minutter. 

TIP: Sådan skærer du en culottesteg:

 1. En culottesteg er mørt og meget nemmere at tygge, hvis den skæres rigtigt - og det betyder på tværs af kødtrådene.
 2. Kig på stegen, inden du tilbereder den. Man kan se, at kødtrådene først går på tværs af culottestegen og omtrent midt på culottestegen vender. 
 3. Du skal således skære anderledes cirka midtvejs på culotten, når du kan se, at kødtrådene vender. 
 4. Det kan være svært at se kødfibrene, når stegen er stegt, og derfor er det en god ide, at man ridser stegen - skærer fedtet på toppen som beskrevet ovenfor - i den retning, du bagefter skal skære stegen. Så du skal skære stegen ud efter ridserne - nærmest som sværerne på en flæskesteg. 


Opskriften findes i samlingen

Hovedretter til nytårsaften