Retrocupcakes i tre lag, som leder tankerne hen på 1990'erne tricolore is. (©DR)

Cupcakes med chokolade, bær og cheesecake

3-color cupcakes. Skønne cupcakes med flere forskellige slags smag og en lækker mousse med hindbær og brombær på toppen.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 18 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladebund

  • 4 dl mel
  • 0,8 dl kakao
  • 0,5 tsk. flagesalt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 dl olie
  • 2 dl sukker
  • 1 stk. æg

Fyld

  • 50 g mørk chokolade (70%)
  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g mandler

Cheesecake - æggesnaps

  • 1 stang vanilje
  • 100 g sukker
  • 2 stk. æg

Cheesecake - ostecreme

  • 250 g flødeost
  • 200 g creme fraiche 18%
  • 1 smule lime
  • 3 spsk. kartoffelmel

Hindbær/brombærmousse

  • 200 g frosne hindbær
  • 200 g frosne brombær
  • 1 stk. lime
  • 1 stk. citron
  • 2 dl sukker
  • 3 blade husblas
  • 5 dl fløde

Pynt

  • 1 smule frysetørrede hindbær
  • 1 smule krystalliseret chokolade

Fremgangsmåde

Lav mousse: 

  1. Husblas lægges i blød i koldt vand. De frosne bær koges i 10 minutter med sukker, lime og citronsaft.

  2. Husblassen krammes for vand og blendes i bærsaften. Smag til med lime og sukker for at justere syre/sødmebalancen.

  3. Derefter sis kernerne fra, og det køles ned til stuetemperatur.

  4. Pisk fløden og vend derefter den afkølede bærsaft i flødeskummet. Stil den derefter på køl.

  5. Afkøl kagen i ca. 20. min og vend den ud af formen. 

Lav chokoladebund:

  1. Mandlerne ristes i 6 minutter ved 200 grader i ovnen.

  2. Bland tørt for sig og vådt for sig. Hak chokolade og mandler og bland det i det tørre. Derefter blandes det tørre og våde sammen til en dej, gerne så lidt som muligt. 

Dernæst lav cheesecake-del:

  1. Skær vaniljestangen op og skrab kornene ud. Pres med en kniv vaniljen ned i en lille smule sukker, så kornene spredes og bliver til vaniljesukker. Vaniljesukker, æg og resten af sukkeret piskes derefter hvidt.

  2. Philadelphia og creme fraiche blandes sammen og vendes i den luftige æggesnaps. Derefter tilsættes en smule lime og kartoffelmelet.

  3. Formen fyldes nu halvt med chokoladebunden og derefter med cheesecake-delen.

  4. Bages i 12-15 minutter ved 190 grader.

  5. Sprøjt nu hindbær/brombærmoussen på toppen af cupcakene og pynt med frysetørrede hindbær og evt. krystalliseret chokolade.