Cupcakes med chokolade, marengs og en skjult midte af cookie dough (kagedej) (©DR)

Cupcakes med chokolade og marengs

Vidunderlige og søde cupcakes, som indeholder en midte af cookie dough og har en top af marengsfrosting.

Tilberedningstid: 1 time, 45 min. Antal portioner: 18 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kiksebund

  • 195 g digestive kiks
  • 120 g smør

Cupcakes

  • 0,5 stang vanilje
  • 195 g hvedemel
  • 45 g kakaopulver
  • 75 g sukker
  • 100 g mørk farin
  • 1 tsk. natron
  • 0,75 tsk. bagepulver
  • 0,75 tsk. salt
  • 280 g letmælk
  • 1,5 dl vegetabilsk olie
  • 3 stk. æg str. M

Cookie dough surprise

  • 50 g smør
  • 25 g sukker
  • 35 g brun farin
  • 30 g letmælk
  • 0,5 stang vanilje
  • 100 g mandelmel
  • 30 g Valrhona 66%, mørk chokolade
    (En god mørk chokolade kan sagtens bruges)

Chokoladetop

  • 100 g Valrhona Jivara 40% kakao

Pynt - marengsfrosting

  • 120 g æggehvider
  • 180 g sukker

Pynt - chokolade

  • 100 g Valrhona, Caraibe 66%, mørk chokolade
    (Alternativ en god mørk chokolade)
  • 1 smule frysetørret hindbær

Fremgangsmåde

Kiksebund:

  1. Forvarm ovnen på 160 °C (varmluft)

  2. Knus kiksene til fine krummer. Det gøres i fx en foodprocessor.

  3. Smelt smørret og bland det i krummerne i en skål. Konsistensen skal være sådan, at krummerne kan samles, når du klemmer en håndfuld sammen. Tilsæt evt. mere smeltet smør, hvis krummeblandingen er for tør.

  4. Tag lidt af krummeblandingen til side til topping.

  5. Fordel resten af krummeblandingen ligeligt i bundene af 18 muffinsforme og tryk det godt sammen. Brug evt. bunden af et glas til at presse det ned med.

  6. Bag bundene i ca. 10 minutter. 

Chokoladecupcakes:

  1. Forvarm ovnen på 180 °C.

  2. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Bland det med 1 spsk. af sukkeret. 

  3. I en skål blandes mel, kakaopulver, sukker, brun farin, natron, bagepulver og salt. 

  4. Tilsæt mælk, olie, vanilje og æg. Rør indtil dejen er glat og jævn.

  5. Fyld dejen i cupcakeforme og drys de resterende kiksekrummer ovenpå chokoladedejen.

  6. Bages i midten af ovnen i ca. 20-22 minutter.

  7. Når cupcakes’ne er færdigbagte, stilles de til afkøling på en rist. 

Cookie dough surprise:

  1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Bland det med 1 spsk. af sukkeret. 

  2. Hak chokoladen i små stykker.

  3. I en skål piskes smør med sukker, brun farin og vanilje indtil blandingen er lys og luftig (ca. 2-3 minutter).

  4. Mælk blandes i under piskning.

  5. Tilsæt mandelmel mens der piskes ved lav hastighed indtil dejen er ensartet.

  6. Bland den hakkede chokolade i.

  7. Når cupscakes’ne er afkølede skæres der med en skarp kniv et hul i hver cupcake. Brug evt. en rund udstikker. Lidt af kagens center fjernes. 

  8. Fyld hullet med cookie dough og læg låget på igen.

  9. Hak mælkechokoladen og smelt den over et vandbad. Fordel den smeltede chokolade ovenpå de afkølede cupcakes og lad det stivne. 

Marengsfrosting:

  1. Hæld æggehvider og sukker i en skål der stilles over et vandbad. Vandet må ikke koge.

  2. Pisk hele tiden med et piskeris (ikke en elpisker) så æggene ikke koagulerer. Pisk indtil sukkeret er helt opløst

  3. Tag skålen af varmen og pisk med en elpisker indtil marengsen er afkølet, helt fast og blank/skinnende.

  4. Fyld marengsen på en sprøjtepose og frost dine cupcakes.

  5. Brænd derefter marengsen med en gasbrænder eller i en ovn v. grilltemperatur. 

Pynt:

  1. Smelt den hakkede chokoladen over vandbad og fyld den i et kornet. Sprøjt chokoladen over marengsen.

  2. Pynt med frysetørret hindbær