Cupcakes med chokolade og marengs
Vidunderlige og søde cupcakes, som indeholder en midte af cookie dough og har en top af marengsfrosting.
Tilberedningstid:
1 time, 45 min.
Antal portioner:
18 pers.
Kok og program
Ingredienser
Kiksebund
- 195 g digestive kiks
- 120 g smør
Cupcakes
- 0,5 stang vanilje
- 195 g hvedemel
- 45 g kakaopulver
- 75 g sukker
- 100 g mørk farin
- 1 tsk. natron
- 0,75 tsk. bagepulver
- 0,75 tsk. salt
- 280 g letmælk
- 1,5 dl vegetabilsk olie
- 3 stk. æg str. M
Cookie dough surprise
- 50 g smør
- 25 g sukker
- 35 g brun farin
- 30 g letmælk
- 0,5 stang vanilje
- 100 g mandelmel
-
30 g
Valrhona 66%, mørk chokolade
(En god mørk chokolade kan sagtens bruges)
Chokoladetop
- 100 g Valrhona Jivara 40% kakao
Pynt - marengsfrosting
- 120 g æggehvider
- 180 g sukker
Pynt - chokolade
-
100 g
Valrhona, Caraibe 66%, mørk chokolade
(Alternativ en god mørk chokolade)
- 1 smule frysetørret hindbær
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Forvarm ovnen på 160 °C (varmluft)
- Knus kiksene til fine krummer. Det gøres i fx en foodprocessor.
- Smelt smørret og bland det i krummerne i en skål. Konsistensen skal være sådan, at krummerne kan samles, når du klemmer en håndfuld sammen. Tilsæt evt. mere smeltet smør, hvis krummeblandingen er for tør.
- Tag lidt af krummeblandingen til side til topping.
- Fordel resten af krummeblandingen ligeligt i bundene af 18 muffinsforme og tryk det godt sammen. Brug evt. bunden af et glas til at presse det ned med.
- Bag bundene i ca. 10 minutter.
Chokoladecupcakes:
- Forvarm ovnen på 180 °C.
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Bland det med 1 spsk. af sukkeret.
- I en skål blandes mel, kakaopulver, sukker, brun farin, natron, bagepulver og salt.
- Tilsæt mælk, olie, vanilje og æg. Rør indtil dejen er glat og jævn.
- Fyld dejen i cupcakeforme og drys de resterende kiksekrummer ovenpå chokoladedejen.
- Bages i midten af ovnen i ca. 20-22 minutter.
- Når cupcakes’ne er færdigbagte, stilles de til afkøling på en rist.
Cookie dough surprise:
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Bland det med 1 spsk. af sukkeret.
- Hak chokoladen i små stykker.
- I en skål piskes smør med sukker, brun farin og vanilje indtil blandingen er lys og luftig (ca. 2-3 minutter).
- Mælk blandes i under piskning.
- Tilsæt mandelmel mens der piskes ved lav hastighed indtil dejen er ensartet.
- Bland den hakkede chokolade i.
- Når cupscakes’ne er afkølede skæres der med en skarp kniv et hul i hver cupcake. Brug evt. en rund udstikker. Lidt af kagens center fjernes.
- Fyld hullet med cookie dough og læg låget på igen.
- Hak mælkechokoladen og smelt den over et vandbad. Fordel den smeltede chokolade ovenpå de afkølede cupcakes og lad det stivne.
Marengsfrosting:
- Hæld æggehvider og sukker i en skål der stilles over et vandbad. Vandet må ikke koge.
- Pisk hele tiden med et piskeris (ikke en elpisker) så æggene ikke koagulerer. Pisk indtil sukkeret er helt opløst
- Tag skålen af varmen og pisk med en elpisker indtil marengsen er afkølet, helt fast og blank/skinnende.
- Fyld marengsen på en sprøjtepose og frost dine cupcakes.
- Brænd derefter marengsen med en gasbrænder eller i en ovn v. grilltemperatur.
Pynt:
- Smelt den hakkede chokoladen over vandbad og fyld den i et kornet. Sprøjt chokoladen over marengsen.
- Pynt med frysetørret hindbær