Friske og sommerlige cupcakes med jordbær, rabarber og top af mascarpone. (©DR)

Cupcakes med jordbær og rabarber

Lækre og sommerlige cupcakes med jordbær og rabarber og en skøn topping med mascarpone.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 18 pers.

Kok og program

Ingredienser

Det våde

  • 2 stk. æg
  • 200 g lyst rørsukker
  • 1 stk. polynesisk vaniljestang
  • 150 g creme fraiche 18%
  • 80 g smeltet smør
  • 1 spsk. jordbærsirup
  • 1 stk. stor citron

Kompot

  • 180 g friske jordbær
  • 100 g rabarber
  • 2 tsk. vand
  • 1 spsk. lyst rørsukker
  • 1 stk. tom vaniljestang

Det tørre:

  • 300 g hvedemel
  • 10 g groft majsmel
  • 50 g hasselnødder/valnødder
  • 1 stk. stor, økologisk citronskal
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. natron

Topping

  • 500 g mascarpone
  • 150 g jordbær
  • 100 g flormelis
  • 1 smule frysetørrede jordbær
  • 1 smule citronmelisseblade
    (èn per cupcake til pynt)
  • 200 g friske jordbær, skiveskåret

Fremgangsmåde

  1. Skrab vaniljestangen fri for kornene og bland dem med lidt af sukkeret. (Gem den tømte stang til rabarberkompotten)

  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en hvid masse (ca. 5 minutter)

  3. Kom den afkølede, smeltede smør i sammen med cremefraiche, jordbærsirup, citronsaften og kompotten (gem lidt til toppingen)

  4. Tørrist nødderne på en pande. Blend nødderne til mel sammen med lidt af hvedemelet.

  5. Bland resten af hvedemelet med natron, bagepulver, revet citronskal og majsmel.

  6. Vend melblandingen i det våde, men kun lige til melet er opsuget.

  7. Fyld muffinformene 2/3 del op (brug evt. en tyl).

  8. Bages ca. 15-20 minutter ved 200 grader, midt i ovnen.

  9. De afkølede muffins prikkes med en kødnål, og toppen fugtes med lidt rosenvand. 

Topping:

  1. Hak jordbærrene meget fint. Tilsæt lidt kompot.

  2. Pisk mascarponen luftig med flormelis

  3. Bland det hele sammen med løs hånd.

  4. Brug evt. lidt rødbedesaft for en rødere farve.

  5. Sprøjt med tylle så højt det kan lade sig gøre og pynt med jordbær, tørrede jordbær og et citronmelisseblad.   

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær