Nemme og eksotiske cupcakes med passionsfrugt med top af hvid chokolade. (©DR)

Cupcakes med passionsfrugt

Cupcakes med passionsfrugt og lækker topping med hvid chokolade.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 18 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Cupcakes

  • 125 g smør
  • 150 g sukker
  • 3 stk. æg
  • 225 g mel
  • 1 stang vanilje
  • 1,5 dl mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 stk. passionsfrugter
  • 1 stk. limesaft

Topping

  • 150 g smør
  • 20 g flormelis
  • 1 smule mælk
  • 300 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Lav kage:

  1. Smør skal have stuetemperatur. Det skæres ud i små tern og kommes i en mixer sammen med sukker. Det blandes på høj hastighed til "luftig".

  2. Derefter kommer man ET æg ad gangen i, og til sidst vanilje.

  3. De tørre ting (mel og bagepulver) kommes i en sigte og puttes ned i blandingen. Derefter tilsættes de tre passionsfrugter (indmaden) og saften af en lime.

  4. Bages ved 175 grader i ca. 17 minutter - til de er flotte gyldne.

  5. Skal fyldes 1/2 op. 

Lav topping:

  1. Smør skal have stuetemperatur. Det skæres ud i små tern og kommes i en mixer sammen med flormelis. Det piskes til det er luftigt. Der kommes lidt mælk ved også.

  2. Smelt chokoladen og den "kolde" chokolade kommes op i sukker/smørblandingen, som bliver pisket.

  3. Der bliver sprøjtet "roser" på de afkølede cupcakes.