Hvis det er en dreng der skal døbes, kan den røde frugtfarve selvfølgelig skiftes ud med en blå. (©DR)

Dåbskage

I finalen laver River en dåbskage med æbler og karamel, to komponenter der er rigtig glade for hinanden. Vær opmærksom på at 3 bradepander skal laves x2

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 40 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladebunde

  • 1320 g smør
  • 720 g mørk chokolade
  • 500 g æggeblomme
  • 1600 g lys muskovadosukker
  • 520 g mel
  • 20 bæger æggehvider
  • 1 smule frysetørret æbler

Saltkaramel-nødder

  • 1280 g sukker
  • 800 g hasselnødder
  • 4 tsk. salt

Æblekompot

  • 1200 g Granny Smith æbler i store tern
    (ca. 12-15 stk)
  • 360 g vand
  • 100 g citronsaft
    (ca. 4 citroner)

Chokolademousse-basis creme

  • 620 g sødmælk
  • 620 g fløde
  • 120 g sukker
  • 300 g æggeblomme

Chokolademousse

  • 800 g basis creme
  • 13 blade husblas
  • 880 g mælkechokolade
  • 1200 g fløde let pisket

Rosenglace

  • 800 g sødmælk
  • 80 g hyben-rosenblade
  • 960 g sukker
  • 1120 g hvid chokolade
  • 20 blade husblas
  • 1000 g gelé
  • 1 smule salt
  • 1 smule rød chokoladefarve
  • 1 smule hvid chokoladefarve
    (Sådan den ikke bliver gennemsigtig)

Fremgangsmåde

Chokoladebunde: 3 bradepander skal laves x 2. 

  1. Pisk æggehviderne meget let stive. Smelt smørret, og hæld chokoladen i. Når den er smeltet, så tilsæt æggeblomme og sukker.
  2. Si melet i og rør rundt. Tilsæt æggehvider og rør til de er inkorporeret. Hæld over i formen og drys med æbler og salt.
  3. Bag ved 180 grader i 20-30 min. og afkøl. Læg den store form ovenpå og skær til. 
  4. Stort lag A 29 cm: Ca. 2600 g / 3 = 860 i hver bradepande. 

Saltkaramel-nødder:

  1. Rist hasselnødderne i ovnen. Brænd sukkeret i gryden til karamel og rør derefter hasselnødderne i. Afkøl og slå stykker. 

Æblekompot:

  1. Koges op i ca. 15 min. Si væsken fra. 

Chokolademousse-basis creme:

  1. Bland det hele sammen og varm op til 72 grader imens du pisker. 

Chokolademousse

  1. Bland husblas i den varme basis creme. Tilsæt chokoladen og lad den smelte. Når blandingen er 30-32 grader tilsættes flødeskummet (når den er klar til at komme I kagen). 

Rosenglace:

  1. Læg mælken i blød med ca. 20 g hyben-rosenblade, gerne dagen før. Varm mælken op med sukkeret. Husblas smeltes i, og hældes over i chokoladen.
  2. Hældes over i en høj beholder. Tilsæt farve og blend, og til sidst gele og blend. 
  3. Afkøles til ca. 25-30 grader og hældes over kagen.

Opskriften findes i samlingen

De bedste chokoladekager