Smag din dadel-konfekt til med lige de smage du ønsker. (©Ditte Ingemann - The Food Club)

Dadel-kugle konfekt

Blogger og kogebogsforfatter Ditte Ingemann, der står bag 'The Food Club', giver dig her et sundere alternativ til al julens slik. Dadel-kuglerne er lavet af dadler og nødder og krydres med kanel og kakao. Kuglerne kan trilles i alt fra kokos, matcha eller frysetørrede bær og bliver både flot og lækkert konfekt til den søde tand.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g bløde dadler uden sten
    (gerne medjooldadler)
  • 1 spsk. kokosolie
  • 50 g hasselnødder
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ca. 2 spsk. vand
  • evt. mørk chokolade til overtræk
  • Drys til pynt - eks. sesam, kokos, matcha, frysetørrede bær mv.

Fremgangsmåde

  1. Kom nødderne i en foodprocessor og blend dem en smule. 
  2. Tilsæt dadler, kokosolie, kakao og kanel og blend igen indtil det bliver til en ensartet masse – tilsæt lidt vand undervejs. 
  3. Tril små kugler af massen og rul dem i kakao, hakkede nødder, kokos, frysetørrede bær eller fx. i acaipulver – skal det være ekstra luksus, så vend først dem i smeltet, mørk chokolade.  
  4. Opbevar kuglerne i køleskabet - de holder sig friske i ca. en uge.