Krydret dahl med grønne linser. (©DR)

Dahl med grønne linser

En klassiskn indisk ret. Dahl med grønne linser, karrypasta, tomater, rød peber, sennepsfrø og garam masala.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 spsk. karrypasta
    (se Spiredons opskrift på grundpasta)
  • 4-5 dl grønne linser
  • 1-2 stk. tomater
  • 1 stk. rød peber
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 1 tsk. garam masala
    (eller anden indisk krydderblanding)
  • 150-200 g smør

Fremgangsmåde

  1. Kog 4-5 dl. grønne linser i ca. 30 min. Hold øje med dem undervejs. De skal være bløde, men bevare formen. 
  2. Dræn linserne for vand. Smelt 150-200 g. smør på panden. Når smørret er bruset af tilsættes linser, tomater i terne, rød peber i tern og karrypasta. Steg lidt igennem. 
  3. Tilsæt sennepsfrø og steg retten færdig. Smag til med salt og evt. mere karrypasta. Drys til sidst garam masalen over.
  4. Server i en skål med en klat smør i midten for at undgå at den bliver tør.