Dahl med røde linser (©DR)

Dahl med røde linser

Dejlig, velsmagende indisk ret. En opskrift på dahl med røde linser. I programmet Annemad ser vi Spiredon, som har et stort kendskab til indiske retter, lave denne ret.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4-5 dl røde linser
  • 2 spsk. karrypasta
    (se Spiredons opskrift)
  • 1 stk. løg
  • 2-3 stk. gulerødder
  • 1 smule friske koriander
    (til pynt)
  • 1 smule frisk rød chili
  • 1 smule olivenolie
  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

  1. Sæt de røde linser over i en gryde med vand. Koges ca. 35-40 min. til linserne er kogt helt sammen, så det ligner grød. Kog evt. lidt ekstra af vandet væk, så den ikke er alt for flydende i konsistensen. Varm et skvæt olivenolie på en pande. Tilsæt hakket løg. Når løgene er bløde hældes linsegrøden på panden sammen med kogevandet. Tilsæt en god håndfuld revne gulerødder og derefter karrypastaen. Lad det stege godt igennem. Tilsæt salt og smag til. Når dahlen har en god blød, men ikke for flydende konsistens er den klar. 

  1. Hældes i fad og pyntes med frisk koriander, rød chili og det sidste af de revne gulerødder.