Blåmuslinger er både meget velsmagende og billig mad. (©DR)

Dampede blåmuslinger

Med denne opskrift fra Spis og Spar kan du nemt og hurtigt dampe blåmuslinger, som både kan være en god hverdagsret eller del af en flot gæstemiddag.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 3 dl hvidvin
  • 1 spsk. smør
  • 1 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste timian
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
  • 2 kg blåmuslinger
  • 1 dl persille

Fremgangsmåde

  1. Vask muslingerne grundigt for sand og skæg ved at skylle i flere omgange koldt vand, og skrabe skæg og skidt af med en skarp genstand. Muslingerne skal være lukkede på dette tidspunkt - er en musling åben, så giv den et par slag ned i køkkenbordet, og se om den lukker sig. Smid åbne og/eller ødelagte muslinger ud.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Varm gryden op til meget høj varme. Kom alt undtagen muslinger og persille i gryden, og kog op. Kom muslingerne i gryden og læg låget på. Vent et minut og ryst gryden lidt. Tilsæt finthakket persille.
  3. Tjek at alle muslinger har åbnet sig. Kasér evt. lukkede muslinger, da disse er dårlige. Tag muslingerne op med en hulske og kom dem i en skål, der overdækkes med et viskestykke (det holder på dampen, og forhindrer at muslingerne bliver gummiagtige). Kog evt. lagen lidt ind til den tykner lidt. Smag til.
  4. Server muslingerne i dybe skåle og hæld lidt lage over. Drys evt. lidt ekstra persille på toppen af herligheden.

  • TIP: Server gerne noget godt brød til blåmuslingerne.