I denne opskrift bliver spidskål vendt i brunet smør og dernæst dampet med timian. Smager skønt. Foto: DR (©DR)

Dampet spidskål med brunet smør og timian

Spidskål er en sprød, smagfuld og lækker grøntsag, som smager fantastisk i denne opskrift med brunet smør og timian. Adam Aamann lavede opskriften i programmet 'Madmagasinet'.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær spidskålen over i  to halve på langs, skær lidt af endeskiven på stokken, men lad stokken sidde. Skær nu de halve spidskål i 3 store ”både” som stadig er holdt sammen af stokken. 
  2. Tag en stor flad kasserolle, der kan rumme spidskålen og start med at varme smørret op, og lad det brune, indtil det er færdig med at bruse af.
  3. Kom kålen i smørret og vend den rundt, så der er smør på alle kålens sider. Krydder med havsalt og friskkværnet peber. Kom låg på og lad kålen dampe 5 minutter. 
  4. Vend derefter kålen, kom friske timianblade over og damp igen i 5 minutter.