Farverig og smagfuld tærte. (©DR)

Tærte med mazarin, hindbær og rabarberkompot

Kirsten lavede denne lækre tærtedrøm i 6. sæson af 'Den store bagedyst'. Hun putter en lille skvis vodka i dejen, så bliver den nemlig ekstra sprød. Tærten er fyldt med mazarin, hindbærmasse og rabarberkompot.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Tærtebund

  • 5-7 g brændenælder
  • 260 g mel
  • 150 g usaltet, koldt smør
  • 5 spsk. sukker
  • 40 g kokosolie
  • 30 ml kold vodka
  • 1 æggeblomme

Mazarin

  • 100 g blødt, usaltet smør
  • 80 g sukker
  • 130 g marcipan
  • 1 æg
  • 30 ml æggehvide

Hindbærmasse

  • 450 g hindbær
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. maizena

Rabarberkompot

  • 4 dl rabarber
  • 8 spsk. rørsukker
  • 1,5 vaniljestang

Marengspinde og -toppe

  • 50 g æggehvider
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. guldstøv

Pynt

  • 150 g isomalt
  • Spiseligt guld
  • Nogle hindbær
  • Lidt cremefraiche

Fremgangsmåde

Tærtebund

  1. Hak brændenælderne fint.  
  2. Smuldr smør i melet. Tilsæt sukker, kokosolie, brændenælder og vodka og saml hurtigt. Stil på frys i 30 minutter.


 Marengspinde og toppe

  1. Pisk æggehviderne helt stive.
  2. Tilføj derefter sukkeret lidt ad gangen.
  3. Sørg for at massen bliver pisket helt sej. 
  4. Sprøjt nu pinde og toppe ud på en bageplade og drys med guldstøv. 
  5. Bages ved 100 grader i 45 minutter til de er helt tørre.


Mazarin

  1. Rør sukker og det bløde smør sammen.  
  2. Rør marcipan blødt med ægget og æggehviden. Bland de to ting sammen.
  3. Når tærtedejen er færdigkølet, kommes den i en tærteform, hvorefter mazarinmassen hældes i den ubagte bund.


Hindbærmasse

  1. Bland hindbær og sukker godt sammen og sigt derefter maizena over og bland.
  2. Fordel dette over mazarinmassen.
  3. Bages i 23-24 minutter ved 180 grader varmluft.
  4. Lad den køle helt ned.


Rabarberkompot

  1. Skrab kornene ud af din vaniljestang og bland med lidt af sukkeret. 
  2. Skær dine rabarber i 1 cm-stykker og kom i en gryde med resten af sukkeret og din vaniljesukker. 
  3. Lad det stå og trække i 20 minutter. 
  4. Herefter skal du varme rabarberen op under omrøring i ca. 5 minutter. Pas på den ikke bliver overkogt.

Pynt

  1. Smelt isomalt i en gryde.
  2. Saml to gafler ryg mod ryg og hav et stykke bagepapir klar.
  3. Tag gryden af varmen og vent til den er lidt sej.
  4. Dyp gafflen i gryden og sving frem og tilbage.
  5. Saml strimlerne til en bold.
  6. I den resterende isomalt tilføjes lidt guld farve. Kom massen på en silikonemåtte og lad det køle helt ned. 
  7. Knus nu den guld isomalt helt fint og kom gennem en sigte. 
  8. Tænd ovnen på 100 grader. Læg en silikonemåtte på en bageplade og drys den knuste isomalt på. Læg den anden måtte ovenpå og stil i ovnen ca. 5 minutter. 
  9. Tag det ud og vent til det er stivnet. Knæk nu de ønskede stykker bark du kunne tænke dig til din kage. 
  10. Læg nu marengspinde i bunden, reden ovenpå og bark i midten. Pynt på siden med toppe.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 2)