Daube med kartoffelmos
Daube er klassisk gryderet. Denne opskrift af Jesper Vollmer indeholder masser af rodfrugter, der giver retten en fantastisk smag - og så mætter den. Daube serveres her med kartoffelmos til.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Daube
- 400-500 g oksekød
- Lidt olie
- Lidt smør
- 2-3 stk. gulerødder
- 1/2 stk. knoldselleri
- 2 stk. pastinak
- 2 stk. løg
- 2-3 spsk. hvedemel
- En smule paprika
- Ca. 1/2 flaske rødvin
- 1-2 l vand
- Lidt salt
- Lidt peber
Kartoffelmos
- 1,5 kg kartofler
- Ca. 50 g smør
- Ca. 2 dl mælk
- Lidt salt
- Lidt peber
- 1 bundt persille
Fremgangsmåde
Daube:
- Kødet brunes hårdt af i blandingen af olie og smør.
- Skær grøntsagerne i grove stykker og brun dem af i samme gryde. Vend det hele sammen og krydr med salt, peber og paprika.
- Drys et par spiseskefulde mel i gryden og vend rundt.
- Kom rødvin halvt op omkring kødet og grøntsagerne i gryden, og kog det halvt væk.
- Dæk det hele med vand og læg låg på. Lad det hele simre i ca. 1 time, eller til kødet er helt mørt. Smag til igen, hvis det savner salt og peber.
Kartoffelmos:
- Skræl kartoflerne og skær dem groft ud.
- Kog dem møre i rent vand. Ikke noget salt i endnu.
- Smelt lidt smør i lidt mælk i en gryde.
- Sigt vandet fra kartoflerne, og pisk dem med et piskeris sammen med mælk og smør.
- Smag til med salt og peber.
TIP: Server kartoffelmosen med den varme gryderet ud over og drys evt. med hakket persille på toppen.