Daube med øl
Daube er en meget klassisk, og meget aromatisk gryderet, men den kan lige så godt laves i ovnen, enten i en stegeso eller i en bradepande med sølvpapir over. Det er vidunderligt med kartoffelmos. Kombinationen af den sødmefyldte sauce, den lette bitterhed fra øllet og smørmørt kød i store stykker er simpelthen skøn.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Daube
- 2 kg oksetykkam
- 500 g stribet flæsk
- 7,5 dl aromatisk øl
- 2 stk. porrer
- 4 stk. gulerødder
- 2-3 stk. løg
- 6 spsk. soya
- 1 spsk. sort peber
- 6 stk. enebær
- 1 stk. rød chili
- 2 blade laurbær
- 6 fed hvidløg
- 2 spsk. salt
- 4 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Skær grøntsagerne i pænt store stykker. Skær flæsket i små tern, og kødet ud til ti store bøffer.
- Kom alle ingredienser i en stor stegeso eller dyb bradepande.
- Brun i ovnen ved 200 grader til kødet og grøntsagerne er godt brune. Vend rundt en gang imellem. Det tager en halv times tid.
- Kom vand på til kødet er halvvejs dækket. Pak hele herligheden ind i folie og bag ved 150 grader i 3 timer, eller til kødet er mørt.
- Vend rundt i det , så det kød som ligger over saucen også får lejlighed til at mørne i saucen.
- Hæld væden fra og kog den ind, til den tykner i en gryde. Hæld tilbage over retten og spis med kartoffelmos.