Oksedaube med masser af krydderi. Spises med kartoffelmos. (©DR)

Daube med øl

Daube er en meget klassisk, og meget aromatisk gryderet, men den kan lige så godt laves i ovnen, enten i en stegeso eller i en bradepande med sølvpapir over. Det er vidunderligt med kartoffelmos. Kombinationen af den sødmefyldte sauce, den lette bitterhed fra øllet og smørmørt kød i store stykker er simpelthen skøn.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Daube

  • 2 kg oksetykkam
  • 500 g stribet flæsk
  • 7,5 dl aromatisk øl
  • 2 stk. porrer
  • 4 stk. gulerødder
  • 2-3 stk. løg
  • 6 spsk. soya
  • 1 spsk. sort peber
  • 6 stk. enebær
  • 1 stk. rød chili
  • 2 blade laurbær
  • 6 fed hvidløg
  • 2 spsk. salt
  • 4 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skær grøntsagerne i pænt store stykker. Skær flæsket i små tern, og kødet ud til ti store bøffer. 
  2. Kom alle ingredienser i en stor stegeso eller dyb bradepande. 
  3. Brun i ovnen ved 200 grader til kødet og grøntsagerne er godt brune. Vend rundt en gang imellem. Det tager en halv times tid. 
  4. Kom vand på til kødet er halvvejs dækket. Pak hele herligheden ind i folie og bag ved 150 grader i 3 timer, eller til kødet er mørt. 
  5. Vend rundt i det , så det kød som ligger over saucen også får lejlighed til at mørne i saucen. 
  6. Hæld væden fra og kog den ind, til den tykner i en gryde. Hæld tilbage over retten og spis med kartoffelmos.