Snitter med havtornmarmelade
Rosa lavede disse snitter i 6. sæson af 'Den store bagedyst'. Ifølge Rosa smager de gode sild-snitter af Vestjyllands barske natur, og de syrlige havtorn er et godt supplement til de ellers søde snitter.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Snittebunde
- 225 g mel
- 1 spsk. kartoffelmel
- 150 g (koldt) smør
- 75 g flormelis
- 1 vaniljestang
- 1 lille tsk. bagepulver
- 1,5 æggeblomme
Havtornmarmelade
- 200 g havtorn
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2 dl vand
- 1 grønt æble
- 1 tsk. melatin
Pynt
- 200 g flormelis
- 20 stk. mandler
- 200 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
Havtornmarmelade
- Vaniljestangen flækkes på den lange led, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Mas kornene med en anelse af sukkeret sammen på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
- Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker og havtorn småkoger uden låg i ca. 10 minutter, og gryden tages af varmen.
- Bærrene sies fra og vaniljestangen fjernes (mos gerne lidt af bær'kødet' gennem sigten). Hæld saften tilbage i gryden - pånær 1 dl som gemmes til glasuren.
- Skræl det grønne æble og riv det groft. Kom det op til saften og kog i ca. 5 minutter.
- Smag til med sukker.
- Afkøl marmeladen helt.
Snittebunde
- Si de tørre dele sammen incl. bagepulver.
- Vaniljestangen behandles som til marmeladen.
- Det kolde smør skæres i små tern.
- Smørtern hakkes i de tørre dele med en dejskraber eller kniv, til det ligner revet ost.
- Massen samles med æggeblommer og æltes ganske lidt til en smidig dej.
- Dejen dækkes med film og sættes på køl i ½ time.
- Dejen rulles ud brug lidt mel så det ikke hænger i) til den er ca. 3 mm tyk.
- Brug en udstikker (7 cm) til 16 ens snittebunde.
- Læg snittebundene på en plade med bagepapir og sæt dem i en forvarmet ovn på 190 grader varmluft - midt i ovnen). De bage, til de er gyldne men ikke brune i ca. 8 minutter.
- Bundene afkøles.
Anretning
- Hak mandler til pynt.
- Temperer den hvide chokolade og lav små runde cirkler med paletkniv på bagepapir.
- Sættes kort på køl.
- Chokoladen stikkes ud med en tylle i passende størrelse, der matcher bundene.
- Marmeladen røres lind og fordeles på 8 af bundene.
- Rør en tyk glasur – brug den varme saft fra havtorn og suppler med kogende vand.
- Fordel glasuren på de sidste 8 bunde og pynt straks med hakkede mandler og chokolade.
- Placer de pyntede bunde på bundene med marmeladen.
- Anret snitterne på et fad.