Smuk og elegant chokoladebombe med smag af frisk passionsfrugt. Foto: DR (©DR)

Death by chocolate

Som navnet fortæller det, er den kage fyldt med fyldig og god chokolade og intet andet. Nana Frolov Christensen bagte kagen i 'Den store bagedyst' 2012.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 14 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagedejen

  • 275 g mørk chokolade
  • 175 g smør
  • 250 g sukker
  • 5 stk. æg
  • 1,25 dl mel
  • 5 spsk. kakao
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1,5 spsk. vaniljesukker
  • 5 spsk. creme fraiche

Chokoladepynt

  • 50 g mørk chokolade
  • 1 tsk. smør

Hvid chokolade og passionsfrugtganache

  • 180 ml fløde
  • 10 stk. passionsfrugter
  • 4 tsk. citronskal
  • 360 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Selve kagen

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. 
  2. Smør en form på 25 cm. i diameter og for den med bagepapir. 
  3. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad sammen med smørret. 
  4.  Pisk æggene med sukker. Sigt mel med bagepulver og vanilje og vend det i melet. 
  5. Fold forsigtigt chokolade-smørret i og tilsæt til sidst cremefraichen. 
  6.  Bag i ca. 45 minutter, indtil du kan stikke en tynd træpind i kagen, uden at dejen hænger i. 
  7. Køl kagen helt af. Når den er ved stuetemperatur køles den af i minimum 30 minutter i køleskab. 

Chokoladepynt

  1.  Smelt chokolade og smør over vandbad. 
  2. Lad det køle lidt af og kom det i en frysepose. 
  3. Klip hul for enden af posen og sprøjt ud i de former, du vil have at pynten skal have. Stil pynten på køl, til den er stivnet. 
  4. Hvid chokolade og passionsfrugt ganache 

Hvid chokolade og passionsfrugtganache

  1. Lav juicen af passionsfrugterne ved at blende pulpen fra frugterne indtil kernerne flækkes. Hæld juicen gennem en si. Du skal bruge 90 ml juice. 
  2. Varm passionsjuicen med fløden og citronskallen i en gryde til kogepunktet. 
  3. Si citronskallen fra og hæld juicen over chokoladen. 
  4. Lad blandingen stå et øjeblik, så varmen fordeler sig, og rør derefter til en glat ganache