(©DR)

Den originale stærke brune sennep

Denne opskrift viser den originale og ægte måde at lave sennep på - og er blevet brugt siden Middelalderen. Det er en meget stærk sennep - og en stor portion. Senneppen er ligeledes god som smagsgiver i gryderetter.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 0,25 l Alm. husholdningseddike
  • 0,75 l vand
  • 600 g sennepsfrø

Fremgangsmåde

  1. Bland eddike og vand.
  2. De brune sennepsfrø knuses til mel i en morter.
  3. Herefter tilsættes melet lidt efter lidt til eddike/vand-blandingen til den ønskede konsistens opnås.
  4.  Lad senneppen hvile i en ½ time med låg på herefter vil styrken komme frem. 
  5. Rør rundt i senneppen inden servering.