Sprød grillkylling med paprika. (©DR)

Den perfekte grillkylling

I Maddysten skulle familierne lave en nyfortolkning af 80'er klassikeren grillkylling, og særligt familien Gregersen fik ros for deres kylling, der var både saftig i kødet og sprød i skindet. Få deres opskrift her og lav selv den perfekte grillkylling derhjemme.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • salt efter smag
  • stødt paprika efter smag
  • 1 dåse øl eller cola

Fremgangsmåde

  1. Tænd et rør med grillbriketter op og lad dem brænde igennem, mens du forbereder kyllingen.
  2. Vask kyllingen, især inden i, og tør den godt af i køkkenrulle. Drys nu kyllingen med salt og paprika. 
  3. Hvis ikke du har en kyllingeholder til grillen, så åben en dåse øl, tag en god slurk og stil kyllingen over den  (en dåse cola kan også bruges). Nu er kyllingen klar til grillen.
  4. Grillkullene hældes op i grillen, ude i begge sider, sådan at midten er fri (vi bruger den indirekte grill-metode).
  5. Stil kyllingen på risten, midt på grillen, åben begge træk (både bund og top) og læg låget på grillen.
  6. Kyllingen skal være i grillen i 45-60 minutter. Tag temperaturen med et stegetermometer i kyllingelåret og tag kyllingen af grillen, når den er 70 grader. Lad kyllingen hvile i 10 minutter hvile for samle saften igen. Skær den derefter op i stykker.
  7. Server gerne kyllingen med pommes frites, en grøn salat og en krydderurtedressing. Velbekomme.


Opskriften findes i samlingen

Maddysten