Her er opskriften på en helt klassisk brunch med æg, bacon, bønner og toast - så er det bare med at invitere gæster til brunch. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Den solide herrebrunch

Denne opskrift på klassisk brunch med både æg, bacon, bønner og toast er fantastisk at sidde over på en weekendmorgen. Og denne brunch er nem og hurtig at lave, og den er nærmest et must, hvis hovedet er lidt tungt efter en god aften i byen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. pakker cocktailpølser
  • 2 stk. pakker bacon
  • 8 stk. æg
  • 1 dl mælk
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 dåse bønner i tomatsauce
  • 8 skiver toastbrød
  • 1 dl marmelade
  • 10 stk. appelsiner
    (til friskpresset juice)
  • 1 l kaffer/te

Fremgangsmåde

  1. Hæld bønner i tomatsauce i en lille gryde og lad den koge op ved svag varme. Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på køkkenrulle.

  2. Rør æg, lidt mælk samt salt og peber sammen i en skål og steg det på en pande med lidt smeltet smør. Rør med en palet, så det bliver til røræg.

  3. Steg cocktailpølserne.

  4. Rist toastbrødet. Lige før I skal spise, så skal appelsinerne presses til juice. Hæld nogle isterninger i.

  5. Server bønner, røræg, cocktailpølser sammen med juice, kaffe/te og marmelade som en dejlig brunch.