En formidabel dessert for alle med en sød tand. (©DR)

Dessert med brownie, rødbedemousse og lakrids-macarons

Denne flotte desserttallerken er perfekt, til når du skal have gæster. I 6. sæson af 'Den store bagedyst' lavede Jesper denne lækre dessert, som består af en brownie med pecannødder, rødbedesirup og -mousse samt lækre macarons med lakrids.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 5 pers.

Kok og program

Ingredienser

Brownie

  • 100 g pecannødder
  • 250 g mørk chokolade
  • 250 g æg
  • 130 g smør
  • 375 g sukker
  • 65 g mel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 spsk. kakaopulver

Rødbedesirup

  • 750 g rødbeder i tern
  • 400 g sukker
  • 3 lime
  • 3 citroner
  • 0,5 tsk. agar-agar

Rødbedemousse

  • 150 g rødbede
  • 1,5 dl vand
  • 1 citron
  • 1 dl sukker
  • 50 g æggehvider
  • 250 ml fløde
  • 4 blade husblas

Macarons

  • 150 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 55 g æggehvider
  • 1 tsk. lakridspulver
  • 1 tsk. (flydende) lakridssmag
  • 1 tsk. sort farve
  • 35 g vand
  • 150 g sukker
  • 55 g æggehvider

Lakridsganache

  • 200 g hakket hvid chokolade
  • 80 g fløde
  • 20 g smør
  • 2 tsk. lakridspulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. sort farve

Fremgangsmåde

Brownie

  1. Hak pekannødderne groft.
  2. Hak derefter chokoladen groft og smelt den over et vandbad sammen med smørret.
  3. Pisk æg og sukker sammen og rør derefter chokoladen i æg- og sukkermassen.
  4. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i massen og rør godt igennem og tilsæt så nødderne.
  5. Bag dejen i en foliebeklædt form ved 170 grader i ca. 40 minutter.



Rødbedemousse

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
  2. Kog rødbedetern, vand, citronsaft og sukker til rødbederne er møre.
  3. Smelt derefter husblassen i rødbederne
  4. Pisk hviderne stive og pisk fløden. Rør lidt af flødeskummet i den lune rødbedemasse og rør derefter resten af fløden i.
  5. Vend hviderne i.
  6. Læg massen i forme og put dem på frys.



Macarons

  1. Sigt mandelmel og flormelis i en skål og bland med de 55 g hvider, lakridspulver, lakridssmag og farve til en tyk pasta.
  2. Kog sukker og vand til 118 grader og pisk 55 g æggehvider stive imens. Under piskning af æggehviderne tilsættes den varme sukkerlage. Massen skal piskes til den er 35 grader og stiv.
  3. Bland lidt af marengsen i pastaen og fortsæt med at tilføje resten til dejen er skinnende.
  4. Sæt små ens klatter på bagepapir og lad dem tørre i 30 minutter.
  5. Bag macarons ved 160 grader i 8-10 minutter.
  6. Sættes til afkøling.



Lakridsganache

  1. Hak chokoladen og tilsæt lakridspulver, smør, salt og farve.
  2. Kog fløden op.
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør lidt i den.
  4. Sæt på køl når massen er ensartet.



Rødbedesirup

  1. Kog rødbedetern, sukker, citronsaft og limesaft til rødbeden er mør og sigt derefter ternene fra.
  2. Kog op med agar-agar og sæt på køl.



Anretning

  1. Stik brownien ud og placer en moussehalvkugle ovenpå.
  2. Saml macarons med lakridsganache.
  3. Sæt en klat rødbedesirup på tallerkenen.
  4. Placer brownie med mousse på rødbedesiruppen.
  5. Placer de små macarons på tallerkenen.
  6. Sæt en moussekugle ved siden af brownien
  7. Slut af ved at pynte med skovsyre.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 5)