Dessert med brownie, rødbedemousse og lakrids-macarons
Denne flotte desserttallerken er perfekt, til når du skal have gæster. I 6. sæson af 'Den store bagedyst' lavede Jesper denne lækre dessert, som består af en brownie med pecannødder, rødbedesirup og -mousse samt lækre macarons med lakrids.
Tilberedningstid:
3 timer, 30 min.
Antal portioner:
5 pers.
Kok og program
Ingredienser
Brownie
- 100 g pecannødder
- 250 g mørk chokolade
- 250 g æg
- 130 g smør
- 375 g sukker
- 65 g mel
- 0,5 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. salt
- 2 spsk. kakaopulver
Rødbedesirup
- 750 g rødbeder i tern
- 400 g sukker
- 3 lime
- 3 citroner
- 0,5 tsk. agar-agar
Rødbedemousse
- 150 g rødbede
- 1,5 dl vand
- 1 citron
- 1 dl sukker
- 50 g æggehvider
- 250 ml fløde
- 4 blade husblas
Macarons
- 150 g mandelmel
- 150 g flormelis
- 55 g æggehvider
- 1 tsk. lakridspulver
- 1 tsk. (flydende) lakridssmag
- 1 tsk. sort farve
- 35 g vand
- 150 g sukker
- 55 g æggehvider
Lakridsganache
- 200 g hakket hvid chokolade
- 80 g fløde
- 20 g smør
- 2 tsk. lakridspulver
- 1 knivspids salt
- 1 tsk. sort farve
Fremgangsmåde
Brownie
- Hak pekannødderne groft.
- Hak derefter chokoladen groft og smelt den over et vandbad sammen med smørret.
- Pisk æg og sukker sammen og rør derefter chokoladen i æg- og sukkermassen.
- Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i massen og rør godt igennem og tilsæt så nødderne.
- Bag dejen i en foliebeklædt form ved 170 grader i ca. 40 minutter.
Rødbedemousse
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
- Kog rødbedetern, vand, citronsaft og sukker til rødbederne er møre.
- Smelt derefter husblassen i rødbederne
- Pisk hviderne stive og pisk fløden. Rør lidt af flødeskummet i den lune rødbedemasse og rør derefter resten af fløden i.
- Vend hviderne i.
- Læg massen i forme og put dem på frys.
Macarons
- Sigt mandelmel og flormelis i en skål og bland med de 55 g hvider, lakridspulver, lakridssmag og farve til en tyk pasta.
- Kog sukker og vand til 118 grader og pisk 55 g æggehvider stive imens. Under piskning af æggehviderne tilsættes den varme sukkerlage. Massen skal piskes til den er 35 grader og stiv.
- Bland lidt af marengsen i pastaen og fortsæt med at tilføje resten til dejen er skinnende.
- Sæt små ens klatter på bagepapir og lad dem tørre i 30 minutter.
- Bag macarons ved 160 grader i 8-10 minutter.
- Sættes til afkøling.
Lakridsganache
- Hak chokoladen og tilsæt lakridspulver, smør, salt og farve.
- Kog fløden op.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og rør lidt i den.
- Sæt på køl når massen er ensartet.
Rødbedesirup
- Kog rødbedetern, sukker, citronsaft og limesaft til rødbeden er mør og sigt derefter ternene fra.
- Kog op med agar-agar og sæt på køl.
Anretning
- Stik brownien ud og placer en moussehalvkugle ovenpå.
- Saml macarons med lakridsganache.
- Sæt en klat rødbedesirup på tallerkenen.
- Placer brownie med mousse på rødbedesiruppen.
- Placer de små macarons på tallerkenen.
- Sæt en moussekugle ved siden af brownien
- Slut af ved at pynte med skovsyre.