Dessert med rabarber og mandelmakroner
Denne lækre dessert er både smuk og smagfuld. Jesper lavede disse flotte desserter i glas i 6. sæson af 'Den store bagedyst. Desserten består af rabarber tilberedt på forskellige måder, en lækker vaniljemousse og fantastiske mandelmakroner.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mandelmakroner
- 80 g mandler
- 200 g sukker
- 50 g æggehvider
Rabarberkompot
- 400 g frosne rabarber
- 150 g sukker
- 2 vaniljestænger
- 2 spsk. vand
- 1 dl citronsaft
Rabarbermousse
- 400 g frosne rabarber
- 2 dl sukker
- 2 dl vand
- 2 dl citronsaft
- 15 ml pernod
- 8 blade husblas
- 0,5 l fløde
Vaniljemousse
- 2 dl æggehvider
- 2 spsk. flormelis
- 2 vaniljestænger
- 400 g cremefraiche (38 %)
- 4 blade husblas
Kandiserede rabarber
- 3 stænger friske rabarber
- 400 g sukker
- 2,5 dl vand
Fremgangsmåde
Mandelmakroner
- Blend mandler og sukker til mel
.
- Blend æggehviderne i.
- Sprøjt derefter massen ud på en bageplade til små makroner.
- Bag de små makroner ved 180 grader i ca. 12 min
utter.
Rabarberkompot
- Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland dem i sukkeret.
- Kog de tomme vaniljestænger, vaniljesukkeret, vand og citronsaft til rabarberne er møre.
- Tag vaniljestængerne op.
- Køl kompotten ned.
Rabarbermousse
- Kog rabarber, sukker, vand, citron og pernod til rabarberen er mør.
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
- Sigt saften fra og kog den op igen.
- Opløs husblassen i saften.
- Pisk fløden.
- Bland lidt af den piskede fløde i saften.
- Bland saften i den resterende fløde.
Vaniljemousse
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
- Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland med sukkeret.
- Kog et par spsk. af cremefraichen op og opløs husblas heri.
- Pisk æggehviderne stive og pisk vaniljesukkeret i.
- Vend den lune cremefraiche i den kolde del og bland lidt af æggehviderne heri.
- Vend de sidste æggehvider i massen.
Kandiserede rabarber
- Kog sukker og vand til en lage.
- Skær tynde skiver på langs af rabarberne og lad derefter rabarberne simre i lagen.
- Læg rabarberen på bagepapir og lad dem tørre ved 150 grader.
Samling af desserten
- Fordel kompotten i bunden af otte glas.
- Sæt rabarbermoussen ovenpå kompotten.
- Stik mandelmakronerne i midten af rabarbermoussen.
- Sæt vaniljemoussen ovenpå rabarbermoussen og stil på køl.
- Når desserten er kold pyntes med kandiserede rabarber og evt makroner på toppen.