Dessert med syltede ferskner, vanilje-"cotta" og hindbær
Skal du imponere dine gæster med en flot og lækker dessert er denne opskrift fra 'Den store bagedyst' perfekt. Disse desserter i glas er inspireret af den klassiske peach melba-dessert. Her laver Jacob en lækker dessert med syltede ferskner, vanilje-"cotta", hindbærsauce og flotte chokoladeskåle.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Appelsin- og rosa pebercrumble
- 250 g mel
- 175 g smør
- 80 g flormelis
- 1 nip salt
- 2 tsk. stødt rosa peber
- Skallen af 1 appelsin
- 1 sammenpisket æg
Chokoladeskåle (16 stk)
- 500 g mørk chokolade (66 %)
Syltede ferskner
- 8 syltede ferskner
- 250 g sukker
- 4 dl vand
Vanilje-"cotta"
- 4 æggeblommer
- 80 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1/2 l piskefløde (38 %)
- 4 blade husblas
Hindbærsauce
- 4 bakker friske hindbær
- 80 g sukker
Fremgangsmåde
Appelsin- & rosa pebercrumble
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Mel, sukker, rosa peber og salt blandes sammen med appelsinskallen. Smørret nuldres i, og dejen samles med sammenpisket æg.
- Dejen rulles tyndt ud og bages i ovnen, til det er dejligt gyldent.
- Afkøles herefter og pulveriseres eventuelt ved hjælp af en blender.
Chokoladeskåle
- Den mørke chokolade tempereres og fordeles i halvkugleforme. Du skal bruge 16 skåle til denne dessert.
- Halvkuglerne stille køligt og tages ud af formene. Med en udstikker stikkes et hul i midten af otte halvkugler.
Syltede ferskner
- Fersknerne skrælles og skæres i mindre stykker. Kog en sukkerlage og hæld denne over fersknerne mens den er rygende varm.
- Stilles derefter til afkøling.
Vanilje-”cotta”
- Vaniljestangen flækkes, og kornene skrabes ud. Pisk æggeblommer med sukker og vanilje.
- Husblassen, der er udblødt i koldt vand, smeltes forsigtigt over vandbad. Afkøl husblassen lidt og rør den forsigtigt i æggeblandingen.
- Pisk fløden til blødt skum og vend den i æggemassen. Fordel ”cottaen” i bunden af otte cocktailglas eller champagneskåle.
Hindbærsauce
- Blend de friske hindbær sammen med sukker. Lad det ryge gennem en sigte og derefter er saucen klar til brug.
Samling og anretning
- Fordel en god portion crumble oven på ”cottaen”. Stil herefter forsigtigt en chokoladehalvkugle herpå. Fordel syltede ferskner i skålen.
- Placer nænsomt den anden halvkugle (med hul) ovenpå og ved hjælp af en sprøjtepose fordeles hindbærsaucen igennem hullet. Sørg for at saucen ikke kan sive ud af desserten.
- I hullet placeres et omvendt hindbær der fyldes med saucen og pyntes med citronmelisse.
- Desserten er klar til servering.