Smuk og lækker peach melba-dessert. (©DR)

Dessert med syltede ferskner, vanilje-"cotta" og hindbær

Skal du imponere dine gæster med en flot og lækker dessert er denne opskrift fra 'Den store bagedyst' perfekt. Disse desserter i glas er inspireret af den klassiske peach melba-dessert. Her laver Jacob en lækker dessert med syltede ferskner, vanilje-"cotta", hindbærsauce og flotte chokoladeskåle.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Appelsin- og rosa pebercrumble

  • 250 g mel
  • 175 g smør
  • 80 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 2 tsk. stødt rosa peber
  • Skallen af 1 appelsin
  • 1 sammenpisket æg

Chokoladeskåle (16 stk)

  • 500 g mørk chokolade (66 %)

Syltede ferskner

  • 8 syltede ferskner
  • 250 g sukker
  • 4 dl vand

Vanilje-"cotta"

  • 4 æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1/2 l piskefløde (38 %)
  • 4 blade husblas

Hindbærsauce

  • 4 bakker friske hindbær
  • 80 g sukker

Fremgangsmåde

Appelsin- & rosa pebercrumble

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  2. Mel, sukker, rosa peber og salt blandes sammen med appelsinskallen. Smørret nuldres i, og dejen samles med sammenpisket æg.
  3. Dejen rulles tyndt ud og bages i ovnen, til det er dejligt gyldent.
  4. Afkøles herefter og pulveriseres eventuelt ved hjælp af en blender.



Chokoladeskåle

  1. Den mørke chokolade tempereres og fordeles i halvkugleforme. Du skal bruge 16 skåle til denne dessert.
  2. Halvkuglerne stille køligt og tages ud af formene. Med en udstikker stikkes et hul i midten af otte halvkugler.


Syltede ferskner
  1. Fersknerne skrælles og skæres i mindre stykker. Kog en sukkerlage og hæld denne over fersknerne mens den er rygende varm.
  2. Stilles derefter til afkøling.



Vanilje-”cotta”

  1. Vaniljestangen flækkes, og kornene skrabes ud. Pisk æggeblommer med sukker og vanilje.
  2. Husblassen, der er udblødt i koldt vand, smeltes forsigtigt over vandbad. Afkøl husblassen lidt og rør den forsigtigt i æggeblandingen.
  3. Pisk fløden til blødt skum og vend den i æggemassen. Fordel ”cottaen” i bunden af otte cocktailglas eller champagneskåle.



Hindbærsauce

  1. Blend de friske hindbær sammen med sukker. Lad det ryge gennem en sigte og derefter er saucen klar til brug.



Samling og anretning

  1. Fordel en god portion crumble oven på ”cottaen”. Stil herefter forsigtigt en chokoladehalvkugle herpå. Fordel syltede ferskner i skålen.
  2. Placer nænsomt den anden halvkugle (med hul) ovenpå og ved hjælp af en sprøjtepose fordeles hindbærsaucen igennem hullet. Sørg for at saucen ikke kan sive ud af desserten.
  3. I hullet placeres et omvendt hindbær der fyldes med saucen og pyntes med citronmelisse.
  4. Desserten er klar til servering.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 5)