Lunas flotte kage bagt til den mexicanske helligdag 'De dødes dag'. (©DR)

Dias de los Muertos - kage

Luna bagte i Den store Bagedyst 2016 denne flotte kage som halloween mesterværk. Kagen kalder hun for 'Dias de los Muertos', da den er opkaldt efter den mexicanske helligdag, hvor man hylder de afdøde. På denne dag skulle de døde efter sigende vandre rundt blandt de levende. Du får Lunas opskrift her.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Majsbunde

  • 250 g majsmel
  • 200 hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g sukker
  • 4 dl mælk
  • 60 g smør
  • 3-4 stk. æg

Chokolademousse med habanero chili

  • 400 g chokolade 70%
  • 5 dl fløde
  • 4 stk. æggeblommer
  • 1 stk. habanero chili
  • 4 blade husblas

Tequila bomber

  • 2,5 dl tequila
  • 1-2 stk. citroner, saft heraf
  • 1-2 tsk. salt
  • 25 g sukker
  • 1 dl vand
  • 3 blade husblas

Fondant

  • 20 stk. skumfiduser
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. olie
  • 500 g flormelis
  • lidt majsstivelse
    (til udrulning)
  • lidt farve
    (pink,orange)

Smørcreme

  • 150 g smør
  • 200 g flormelis
  • lidt citronsaft
    (efter smag)

Glasur

  • 300 g flormelis
  • lidt vand
  • lidt farver
    (sort, gul, grøn, blå, pink mm.)

Fremgangsmåde

  1. Majsbunde:
    Tænd ovnen på 200 grader. Bland de tørre ingredienser i en skål. Smelt smørret i en gryde ved lav varme.Bland mælk og smør sammen med æggene. Mælkeblandingen hældes under omrøring i melblandingen.
  2. Dejen smøres ud på en bageplade med bagepapir, og bages i ca. 20 minutter til bunden er gylden.
  3. Chokolademousse med habanero chili:
    Husblassen opblødes i koldt vand. Chokoladen smeltes over vandbad.Fløden piskes let stiv, og æggeblommerne piskes luftige. Den smeltede chokolade blandes heri under omrøring. Husblassen smeltes i en gryde ved let varme og tilføjes i chokoladen.
  4. Flødeskummet vendes forsigtigt i chokoladen.
  5. Til sidst hakkes habanero chilien i små tern og blandes i chokolademoussen (smages til). PAS PÅ, chilien er super styg at få i øjet !
  6. Tequila bomber:
    Husblassen opblødes i koldt vand. Tequila, salt, citronsaft og sukker koges op sammen i en gryde. Husblassen kommes i siruppen.
  7. Siruppen hældes i en halvkugleformet silikoneform og stilles på køl til bomberne er faste.
  8. Fondant:
    Skumfiduser smeltes over vandbad sammen med olie og vand. Når skumfiduserne er smeltet til en sammenhængende flydende masse, blandes den med flormelis og piskes med elpisker. Eventuelle farver tilføjes her og indarbejdes i fondanten.
  9. Fondanten udrulles i en smule majsstivelse.
  10. Smørcreme:
    Smør og flormelis piskes med elpisker til en let og luftig smørcreme. En smule citronsaft tilføjes til smørcremen.
  11. Glasur:
    Flormelis og vand blandes til en flydende, men arbejdsom glasur. Eventuelle farver tilføjes her. Glasuren kommes i sprøjteposer, så den er klar til at arbejde med.
  12. Opbygning:
    Kagen samles i en kugleformet 3D form.
  13. Kagen opbygges som følgende: Majsbund – chokolademousse – majsbund – chokolademousse – tequilabomber gemmes i dette mousselag – majsbund.
  14. Når kagen har sat sig, skæres den til, indtil den har form som et kranium.
  15. Dernæst opsmøres kagen med smørcreme, og afkøles kort igen. Nu overtrækkes kagen med fondant.
  16. Kagen udsmykkes med glasur og farver. Afslutningsvis laves to morgenfruer af fondant, disse pyntes med metallic peach dust. 

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 3