Dildkogte krebs
Jørgen og Nikolaj fangede ved Alling Å en masse signalkrebs og tilberedte dem helt simplet ved at koge dem med dild og øl, for at lade krebsekødet komme til sin ret.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 20-30 krebs
- ½ bundt dild
- 1 citron
- 1 spsk. salt
- ½ spsk. sukker
- 1 dl øl
- vand til at dække krebsene
Fremgangsmåde
- Kom vand i en gryde og tilsæt dild, salt, sukker og citron skriver. Lad det koge 10 minutter. Kom øl ved.
- Vask krebs og istandgør dem.
- Kom så dine krebs i gryden med det spilkogende vand. Bring dem hurtigt i kog og lad dem koge 1 minut. Fjern gryden fra varmen og lad dem trække til kølig.
- Server nu de friskkogte krebs på et fad, gerne med ristet brød, mayonnaise og dild ved siden af.