Krebs kogt med øl og dild er både simpelt at lave og smager fantastisk. (Foto: Dana Tentis ©Pexels)

Dildkogte krebs

Jørgen og Nikolaj fangede ved Alling Å en masse signalkrebs og tilberedte dem helt simplet ved at koge dem med dild og øl, for at lade krebsekødet komme til sin ret.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 20-30 krebs
  • ½ bundt dild
  • 1 citron
  • 1 spsk. salt
  • ½ spsk. sukker
  • 1 dl øl
  • vand til at dække krebsene

Fremgangsmåde

  1. Kom vand i en gryde og tilsæt dild, salt, sukker og citron skriver. Lad det koge 10 minutter. Kom øl ved. 
  2. Vask krebs og istandgør dem. 
  3. Kom så dine krebs i gryden med det spilkogende vand. Bring dem hurtigt i kog og lad dem koge 1 minut. Fjern gryden fra varmen og lad dem trække til kølig. 
  4. Server nu de friskkogte krebs på et fad, gerne med ristet brød, mayonnaise og dild ved siden af.