Lammenyrer er her tilberedt i en hønsefond, hvorefter kødet serveres på et par skiver ristede brød (©DR)

Djævelske lammenyrer

Skønt magert og fast kød, med en karakteristisk smag, hvis du aldrig har spist lammenyrer, under du dig selv at prøve denne opskrift.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 6 stk. lammenyrer
  • 3 spsk. mel
  • 0,5-1 spsk. cayennepeber
  • 1 spsk. engelsk sennepspulver
  • 1 spsk. smør
  • 1 sjat Worcestersauce
  • 2 dl kraftig hønsefond
  • 2 skiver ristet landbrød
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Lammenyrer er væsentlig mindre end kalvenyrer. Hvis de er omgivet af fedt, fjernes det, og nyrerne flækkes på langs. Fjern den smule fedt og sener, der sidder inde i nyren. 
  2. Bland melet med cayennepeber, sennepspulver samt salt og peber. Mængden af cayennepeber er en smagssag. Bruger man en hel spiseskefuld, bliver nyrerne temmelig stærke. 
  3. Vend nyrerne i melblandingen og ryst overflødigt mel af. 
  4. Steg dem i en pæn klat smør på panden et par minutter på hver side. Giv dem derpå et par dygtige stænk worcestersauce og kom hønsefonden ved. Lad det koge op og tag så nyrerne fra og fordel dem på de ristede stykker brød. 
  5. Lad sovsen koge lidt ind og hæld den over nyrerne. Spis dem med det samme - evt. med en stor dusk brøndkarse til.