Hvis du er god, så spiser du ægget i én mundfuld. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Djævleæg

Djævleæg er en lækker og nem snack, der ovenikøbet ser godt ud. De er et sjovt indslag til det store frokostbord, og passer særligt godt til påskefrokosten. Her er de anrettet i salatblade, men du kan også servere dem med rugbrød. Denne opskrift er på otte djævleæg, men du kan gange op, hvis du vil have flere.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. æg
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sennep
  • ½ tsk. chilisauce
  • ½ tsk. paprika
  • 8 stk. salatblade af romainesalat
  • 3 skiver bacon
  • purløg til pynt
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog æggene, så de er hårdkogte (cirka 10 minutter), og lad dem køle af. 
  2. Pil dem, og skær dem i halve. 
  3. Tag forsigtigt æggeblommerne ud af æggene og over i en skål for sig. 
  4. Rør æggeblommerne med mayonnaise, chilisauce, sennep og paprika. Du bestemmer selv, hvor stærk smagen skal være. Smag til sidst til med salt og peber
  5. Steg de tre skiver bacon, og læg dem på et stykke fedtsugende papir. Når de er kølet lidt af, kan du knække dem i mere mundrette stykker. 
  6. Hak purløget.
  7. Læg forsigtigt en lille klat af æggeblommemosen i hvert af de halve æg. Anret ægget i et salatblad og pynt med stegt bacon, purløg og eventuelt et lille drys paprika.