Chokoladefondant med karamelganache
Bagedystdommer Markus' chokoladefondant med karamelganache er den perfekte kage, hvis du vil imponere dine gæster med en ekstraordinær dessert.
Karamelganachen laves i 2-3 timer i forvejen, da massen skal sættes på frys og være hård.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Karamelganache
- 25 g sukker
-
1 dl
fløde
(38 %)
- 250 g mælkechokolade
- 40 g smør
Kagemasse til fondant
-
200 g
mørk chokolade
(60-70 %)
- 100 g usaltet smør
-
2 stk.
æg
(Rumtemperation)
- 20 g sukker
- 20 g hakkede mandler
- 30 g mel
Fremgangsmåde
Forberedelse:
Kan undlades, men er en dobbelt sikkerhed for at fondanten slipper formen (man kan også nøjes med bagepapir).
- Smør indersiden af ringene med blødt smør.
- Skær noget bagepapir 7 cm. høj og 13 cm. i længden.
- Sæt papiret i ringene. Smør nu papiret som ringformen før.
- Drys indersiden med sukker eller kakao.
Karamelganache:
- Karamelliser sukker i en gryde. Den skal være næsten brændt. Lun fløden imens.
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Når sukkeret er karamelliseret tages den af varmen.
- Den lune fløde hældes stille og roligt i karamellen. Rør imens forsigtigt i karamellen. Pisk til alt karamellen er smeltet.
- Hæld nu halvdelen af den lune fløde på chokoladen, og rør med et piskeris til chokoladen er smeltet. Tilsæt resten af fløden, og pisk langsomt til massen er blank.
- Når chokoladen er smeltet, kommes smør i lidt ad gangen.
- Afkøl ganachen en smule. Hæld den ud på husholdningsfilm, og form den til en lang pølse som vist i filmen.
- Kom ganachemassen i fryseren.
- Når massen er helt hård, skæres den i mindre stykker passende til ringformene (cirka 1/3 af ringformen).
Kagemasse til fondant:
- Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Pas på varmen, da chokoladen ellers bliver ødelagt.
- Pisk æg og sukker til en æggesnaps i cirka 5 minutter ved høj hastighed.
- Vend forsigtigt chokolade-smørmassen i marengsen. Når du er næsten færdig, begynder du at drysse mel og mandler i massen. Til sidst æggeblommerne. Sørg for at det hele er arbejdet sammen til en homogen masse.
- Kom massen i en sprøjtepose med stort hul og fyld formene 2/3 op. Det er vigtigt at massen presses helt ned i formene, ellers vælter fondanten når den er bagt.
- Tag nu ganachen ud af fryseren, og pres de små cylindere midt i ringformene så massen på siderne kommer op. Ganachen må ikke presses hele vejen ned i formen, da den ellers løber ud ved serveringen.
- Kom en lille smule kagemasse oven på ganachen i formene, så ganachen bliver 'lukket inde'.
- Kagerne bages i ovnen i 9-10 minutter ved 200 graders varmluft.
TIP: Kagerne kan laves et par dage i forvejen. Efter step 6, kommes kagerne i fryseren, i stedet for i ovnen. Når kagerne skal bages, tages de direkte fra fryseren og ind i ovnen. De skal så have 10-12 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.