(©DR)

Donuts med ahornsirup og kandiseret bacon

Elsker du donuts? Og elsker du bacon? Så skal du give dig i kast med den her opskrift.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Donuts

  • 3 dl sødmælk
  • 1 brev tørgær
  • 2 stk. æg
  • 115 g smør
    (stuetemperatur)
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 550 g hvedemel
  • 2 l fritureolie

Kandiseret bacon

  • 3 pakker bacon
  • 400 g brun farin
  • 6 tsk. friskkværnet sort peber
  • 3 tsk. salt

Ahornglasur

  • 500 g flormelis
  • 3 spsk. sødmælk
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 1/2 tsk. ahorn ekstrakt

Fremgangsmåde

Donuts

  1. Lun din mælk sammen med 10g sukker (Den skal bare lige være håndvarm).
  2. Rør din tørgær ud i mælken, og lad den stå til den skummer op (5-10min).
  3. Hæld din mælk i en røreskål sammen med det resterende sukker, æg, smør og salt.
  4. Rør det sammen på lav hastighed (det kommer til at se lidt mærkeligt ud, da smøren klumper, men det er HELT normalt).
  5. Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen til dejen er samlet.
  6. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, indtil du har en flot, klistret dej. Dejen SKAL være ret blød og klistret.
  7. Hæld den ud på et meldrysset bord og ælt lidt videre (dejen skal kun lige kunne hænge sammen uden at klistre).
  8. Kom din dej i en skål, som er smurt med lidt olie.
  9. Dejen skal hæve tildækket i ca. 45min.
  10. Når din dej har hævet, hælder du den ud på et meldrysset bord og ruller den ud til en tykkelse på ca. 1-1,5cm.
  11. Udstik dine donuts med en udstikker på ca. 8 cm.
  12. Når du har stukket dine donuts ud, flytter du dem FORSIGTIGT over på et stykke mellemlægningspapir, så de holder formen, og når de er på mellemlægningspapir, udstikker du midten med en udstikker på ca. 2 cm.
  13. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30min.
  14. Når de er klar, koges de i olie der er ca. 180-190 grader i 45-60sekunder på hver side.

Kandiseret bacon

  1. Smør en bagerist med smør.
  2. Bland brun farin, salt og peber i en skål.
  3. Vend dit bacon i sukkerblandigen, så de får et godt lag sukker på hver side.
  4. Fordel dit bacon på bageristen, og drys det resterende sukker på toppen.
  5. Placer en bradepande med bagepapir under din rist, og bag i ovnen i ca. 20 min på 190 grader.

Ahornglasur

  1. Kom flormelis i en skål og tilsæt sirup, mælk og ahorn ekstrakt. Hvis din glasur er for tyk, tilføjer du blot en anelse mere mælk. Og hvis den er for tynd, tilføjer du blot mere flormelis. Juster indtil du har din ønskede konsistens.

Afslutning

  1. Kom glasur på dine lune donuts og top dem med dit afkølede bacon.