Donuts med citron og lakrids
Do's and Donuts. Do nuts med disse lækre kager med citron og lakrids.
Tilberedningstid:
2 timer, 15 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Donuts
- 3 dl mælk
- 1 brev tørgær
- 2 stk. æg
- 115 g smør
- 50 g sukker
- 1 tsk. salt
- 500 g hvedemel
- 1,5 l solsikkeolie
- 1 stk. citronskal
- 2 tsk. kardemomme
Lemoncurd
- 4 stk. øko citron + skal
- 3 stk. æg
- 170 g sukker
- 40 g smør
- 30 g hvid chokolade
Lakridsmarengs
- 150 g sukker
- 2 tsk. lakridssirup
- 60 ml æggehvide
- 60 ml vand
Kiks
- 40 ml æggehvide
- 40 ml fløde
- 50 g flormelis
- 40 g mel
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
Donuts
- Rør tørgær ud i fingervarm mælk i 2 min på røremaskine med dejkrog.
- Tilsæt æg og sukker og rør rundt.
- Rør halvdelen af melet i dejen, når det er ensartet, tilsættes stuetempereret smør.
- Rør rundt til alt smør er rørt ud og tilsæt resten af melet.
- Når massen er ensartet, tilsættes salt og der røres i 6 min yderligere.
- Hæld dejen i en ren skål smurt med solsikkeolie og lad den hæve i 30 min.
- Rul dejen ud til 1 cm tykkelse og stik donuts ud med en ring på 8 cm og hullet på 3 cm.
- Stik i alt 12 donuts ud.
- Læg dem på hver sit udklippede bagepapir, så holder de formen bedre, når de skal friteres.
- Lad dem hæve i yderligere 30 min.
- Når der er 10 min tilbage, varmes solsikkeolie op til mellem 185-190 grader.
- Fritér donuts på hver side i 45 sek. til de får en flot gylden farve.
- Lad dem køle af på køkkenrulle, så noget af fedtet forsvinder.
Lemoncurd
- Hæld citronsaft, skal, æg og sukker i en lille gryde og pisk, til det er rørt helt sammen.
- Varm op ved middelvarme under konstant piskning med stille og rolige bevægelser.
- Når det begynder at tykne, tilsættes smør og der røres yderligere til det har konsistens som vaniljecreme.
- Tag af varmen og vend chokoladen i.
- Stilles på frys i 30 min i en dressingflaske.
Kiks
- Varm ovnene til 180 grader.
- Pisk alle ingredienser sammen.
- Smør dejen på en silikoneform med det ønskede mønster eller smør en tynd klat på bagepapir.
- Bag i ovnen til de er gyldne.
- Fjern dem hurtigt fra silikoneformen ellers risikerer du, at de sidder fast.
Lakridsmarengs
- Bring sukker, lakridssirup og vand i kog til 116 grader.
- Imens piskes æggehviderne stive.
- Hæld forsigtigt den varme masse ned til æggehviderne, mens der piskes på fuld hastighed. Hæld langs siden. Pisk massen yderligere 4-5 min.
- Hæld i en sprøjtemose med en 7 mm. stjernetyl for enden.
Pyntning
- Sæt tre tutter af lakridsmarengs på den kolde donut overfor hinanden.
- Pynt med lemoncurd og lav små drip ned langs siden.
- Drys med lakridspulver på marengs.
- Afslut med en guldpyntet kiks.