(©DR)

Donuts med citron og lakrids

Do's and Donuts. Do nuts med disse lækre kager med citron og lakrids.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Donuts

  • 3 dl mælk
  • 1 brev tørgær
  • 2 stk. æg
  • 115 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 500 g hvedemel
  • 1,5 l solsikkeolie
  • 1 stk. citronskal
  • 2 tsk. kardemomme

Lemoncurd

  • 4 stk. øko citron + skal
  • 3 stk. æg
  • 170 g sukker
  • 40 g smør
  • 30 g hvid chokolade

Lakridsmarengs

  • 150 g sukker
  • 2 tsk. lakridssirup
  • 60 ml æggehvide
  • 60 ml vand

Kiks

  • 40 ml æggehvide
  • 40 ml fløde
  • 50 g flormelis
  • 40 g mel
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

Donuts

  1. Rør tørgær ud i fingervarm mælk i 2 min på røremaskine med dejkrog.
  2. Tilsæt æg og sukker og rør rundt.
  3. Rør halvdelen af melet i dejen, når det er ensartet, tilsættes stuetempereret smør.
  4. Rør rundt til alt smør er rørt ud og tilsæt resten af melet.
  5. Når massen er ensartet, tilsættes salt og der røres i 6 min yderligere.
  6. Hæld dejen i en ren skål smurt med solsikkeolie og lad den hæve i 30 min.
  7. Rul dejen ud til 1 cm tykkelse og stik donuts ud med en ring på 8 cm og hullet på 3 cm.
  8. Stik i alt 12 donuts ud.
  9. Læg dem på hver sit udklippede bagepapir, så holder de formen bedre, når de skal friteres.
  10. Lad dem hæve i yderligere 30 min.
  11. Når der er 10 min tilbage, varmes solsikkeolie op til mellem 185-190 grader.
  12. Fritér donuts på hver side i 45 sek. til de får en flot gylden farve.
  13. Lad dem køle af på køkkenrulle, så noget af fedtet forsvinder.

Lemoncurd

  1. Hæld citronsaft, skal, æg og sukker i en lille gryde og pisk, til det er rørt helt sammen.
  2. Varm op ved middelvarme under konstant piskning med stille og rolige bevægelser.
  3. Når det begynder at tykne, tilsættes smør og der røres yderligere til det har konsistens som vaniljecreme.
  4. Tag af varmen og vend chokoladen i.
  5. Stilles på frys i 30 min i en dressingflaske.

Kiks

  1. Varm ovnene til 180 grader.
  2. Pisk alle ingredienser sammen.
  3. Smør dejen på en silikoneform med det ønskede mønster eller smør en tynd klat på bagepapir.
  4. Bag i ovnen til de er gyldne.
  5. Fjern dem hurtigt fra silikoneformen ellers risikerer du, at de sidder fast.

Lakridsmarengs

  1. Bring sukker, lakridssirup og vand i kog til 116 grader.
  2. Imens piskes æggehviderne stive.
  3. Hæld forsigtigt den varme masse ned til æggehviderne, mens der piskes på fuld hastighed. Hæld langs siden. Pisk massen yderligere 4-5 min.
  4. Hæld i en sprøjtemose med en 7 mm. stjernetyl for enden.

Pyntning

  1. Sæt tre tutter af lakridsmarengs på den kolde donut overfor hinanden.
  2. Pynt med lemoncurd og lav små drip ned langs siden.
  3. Drys med lakridspulver på marengs.
  4. Afslut med en guldpyntet kiks.