Klassisk jordbærdoughnut med et syrligt tvist af citron. (©DR)

Doughnut med citron og jordbær

Doughnut med en skøn smag af sommer.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Doughnuts

  • 80 g smør
  • 3 dl mælk
  • 30 g gær
  • 3 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • 150 g sukker
  • 750 g mel
  • 1 stk. citron (skal)

Glasur

  • 200 g friske jordbær
  • 1 stk. lime
  • 500 g flormelis

Fremgangsmåde

Lav dej

  1. Smør smeltes og mælk tilsættes.

  2. Lun op til lillefingervarm.

  3. Opløs gær deri.

  4. Tilsæt æg, salt og sukker.

  5. Pisk kort.

  6. Sæt over i røremaskine og rør, mens man tilsætter mel lidt efter lidt, samt citronskal.

  7. Ælt godt igennem.

  8. Stilles til hævning i ca. 45 minutter. 

  9. Dejen slås ned og rulles ud i ca. 1½ cm tykkelse.

  10. Udstikkes med en rund udstikker.

  11. Stilles til efterhævning ca. 30 minutter.

  12. Steges/koges i olie ved 180 grader, ca. 1½ minut på hver side.

  13. Lægges på fedtsugende papir.

  14. De små runde fra midten steges også. 

Glasur:

  1. Skær jordbær i mindre stykker.

  2. Tilsæt lime.

  3. Blend og bland med flormelis til tyk glasur. 

Sammenlægning:

  1. Frysetørret jordbær 

  2. Doughnutsene dyppes i den friske jordbærglace og pyntes med frysetørret jordbær

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær