Doughnut med citron og jordbær
Doughnut med en skøn smag af sommer.
Tilberedningstid:
2 timer, 15 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Doughnuts
- 80 g smør
- 3 dl mælk
- 30 g gær
- 3 stk. æg
- 1 tsk. salt
- 150 g sukker
- 750 g mel
- 1 stk. citron (skal)
Glasur
- 200 g friske jordbær
- 1 stk. lime
- 500 g flormelis
Fremgangsmåde
Lav dej
- Smør smeltes og mælk tilsættes.
- Lun op til lillefingervarm.
- Opløs gær deri.
- Tilsæt æg, salt og sukker.
- Pisk kort.
- Sæt over i røremaskine og rør, mens man tilsætter mel lidt efter lidt, samt citronskal.
- Ælt godt igennem.
- Stilles til hævning i ca. 45 minutter.
- Dejen slås ned og rulles ud i ca. 1½ cm tykkelse.
- Udstikkes med en rund udstikker.
- Stilles til efterhævning ca. 30 minutter.
- Steges/koges i olie ved 180 grader, ca. 1½ minut på hver side.
- Lægges på fedtsugende papir.
- De små runde fra midten steges også.
Glasur:
- Skær jordbær i mindre stykker.
- Tilsæt lime.
- Blend og bland med flormelis til tyk glasur.
Sammenlægning:
- Frysetørret jordbær
- Doughnutsene dyppes i den friske jordbærglace og pyntes med frysetørret jordbær