Doughnuts med candyfloss
Lækre, amerikanske doughnuts med sød candyfloss på topen.
Tilberedningstid:
2 timer, 15 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 1 kg hvedemel
- 50 g gær
- 480 g sødmælk
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 4 stk. æg
- 4 stk. æggeblommer
- 2 tsk. salt
- 2 stk. citron (skal
- 1 dl citronsaft
- 2 stængler vanilje
- 30 g birkes
- 1 l fritureolie
Hindbærmarmelade
- 400 g hindbær
- 200 g lyst rørsukker
- 1 stang vanilje
- 1 tsk. melatin
Hindbærglaze
- 200 g hindbærmarmelade
- 400 g flormelis
Sukkerslør
- 400 g sukker
Fremgangsmåde
Lav dej:
- Opvarm sødmælken i en kasserolle til ca. 37°C.
- Smuldr nu gæren i sødmælken og rør rundt til gæren er opløst.
- Hæld blandingen op i en røreskål og tilsæt nu sukker, æg, æggeblommer, salt, citronskal, vaniljekorn og smør.
- Ælt det hele sammen i cirka 10 minutter indtil dejen er fast og glat.
- Del dejen op i to og tilsæt nu birkes til den ene dej. Lad nu dejen hæve til cirka dobbelt størrelse med et klæde over.
- Hæld nu dejen ud på køkkenbordet og slå dejen ned.
- Lad den hvile tildækket i 15 minutter.
- Rul herefter dejen ud på et meldrysset bord og udstik den i cirkler ca. 15 cm i diameter.
- Lav herefter endnu et udstik midt i cirklen med en mindre udstikker – cirka 3 cm i diameter.
- Læg dem på en meldrysset bageplade og lad dem hæve til dobbelt størrelse under et klæde.
- Opvarm fritureolien i en tykbundet gryde til 180°C. Frituresteg
- Dejen udstikkes med en blomster-udstikker form. Dette kan dog også gøres med en skarp kniv.
Hindbærmarmelade:
- Kom hindbær og sukker i en gryde, bland det godt sammen.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt både korn og stang.
- Lad blandingen stå og simre i cirka 15 minutter til den begynder at tykne.
- Rør 1 spsk vand og 1 spsk melatin sammen og tilsæt det til massen. Afkøles helt.
Lav hindbærglaze:
- Sigt hindbærmarmeladen ned i en skål og tilsæt herefter flormelis. Rør godt rundt indtil massen er homogen. Dyp nu doughnutsene ned i glasuren.
Sukkerslør:
- Varm sukker op til det bliver karamel. Lad det nu svale i et par minutter.
- Vend to gafler mod hinanden – bind dem sammen med et elastik. Læg et stykke bagepapir på bordet og placer to træskeer ved siden af hinanden.
- Dyp nu gaflerne i sukkermassen og med hurtige bevægelser frem og tilbage henover træskeerne.
- Nu vil der dannes ”candyfloss”. Saml en smule med fingrene og sæt det ovenpå hver enkelt donut.
Opbygning:
- Tag marmeladen ud af køleskabet, sigt massen og hæld nu marmeladen på en sprøjte.
- Injicér nu marmelade ind i doughnutsene - lav et par huller så du får fyldet godt omkring.
- Læg herefter noget sukkerslør på doughnutsene og pynt med friske hindbær.