Fine og lækker doughnut med frisk smag af citron. (©DR)

Doughnuts med lemoncurd

Disse lækre doughnuts med frisk lemoncurd leder tankerne hen på en frisk efterårsdag.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Doughnuts

  • 50 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 2 stk. æg
  • 3 spsk. honning
  • 2 tsk. salt
  • 200 g mandelmel
  • 75 g valnødder
  • 2-3 stk. appelsiner
  • 400 g mel
  • 1 l solsikkesolie

Lemoncurd

  • 2 stk. æg
  • 2 stk. citron
  • 100 g sukker
  • 50 g smør

Lys glasur

  • 200 g flormelis
  • 1 spsk. appelsinsaft

Mørk glasur

  • 100 g flormelis
  • 1 spsk. kakao
  • 1 spsk. appelsinsaft

Fremgangsmåde

Lav doughnuts

  1. Smelt smør, hæld mælken - bliver fingertemperatur.

  2. Rør sammen med gæren til den er opløst, rør derefter æg, honning og salt i.

  3. Når dette er opløst, røres nøddemel og appelsinskal i, og til slut melet.

  4. Ælt dejen kort sammen med hænderne og lad hæve 1 time.

  5. Derefter rulles dejen ud til 1 cm tykkelse og doughnutsene trykkes ud. Lad dem hæve 1/2 time.

  6. Varm olien op til 180 grader og steg ringene til de er gyldne. Læg dem derefter på noget køkkenrulle. 

Lav lemoncurd

  1. Riv skallen af citronen og pres saften.

  2. Bland æg, citronsaft og sukker, varm det op ved middel temperatur til det tykner.

  3. Tag af varmen, rør citronskal og smør i. Sæt på køl.

  4. Derefter sprøjtes lemoncurden ind i den afkølede doughnut. 

Lav glasur:

  1. Varm flormelis og appelsinsaften over vandbad til opløst. 

  2. Dyp doughnuten i glasuren.

  3. Lav den mørke glasur på samme måde, og lav streger med den i over den hvide glasur.

  4. Pynt med hakkede mandler og appelsinskal.