Doughnuts med lemoncurd
Disse lækre doughnuts med frisk lemoncurd leder tankerne hen på en frisk efterårsdag.
Tilberedningstid:
2 timer, 15 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Doughnuts
- 50 g smør
- 2 dl sødmælk
- 25 g gær
- 2 stk. æg
- 3 spsk. honning
- 2 tsk. salt
- 200 g mandelmel
- 75 g valnødder
- 2-3 stk. appelsiner
- 400 g mel
- 1 l solsikkesolie
Lemoncurd
- 2 stk. æg
- 2 stk. citron
- 100 g sukker
- 50 g smør
Lys glasur
- 200 g flormelis
- 1 spsk. appelsinsaft
Mørk glasur
- 100 g flormelis
- 1 spsk. kakao
- 1 spsk. appelsinsaft
Fremgangsmåde
Lav doughnuts
- Smelt smør, hæld mælken - bliver fingertemperatur.
- Rør sammen med gæren til den er opløst, rør derefter æg, honning og salt i.
- Når dette er opløst, røres nøddemel og appelsinskal i, og til slut melet.
- Ælt dejen kort sammen med hænderne og lad hæve 1 time.
- Derefter rulles dejen ud til 1 cm tykkelse og doughnutsene trykkes ud. Lad dem hæve 1/2 time.
- Varm olien op til 180 grader og steg ringene til de er gyldne. Læg dem derefter på noget køkkenrulle.
Lav lemoncurd
- Riv skallen af citronen og pres saften.
- Bland æg, citronsaft og sukker, varm det op ved middel temperatur til det tykner.
- Tag af varmen, rør citronskal og smør i. Sæt på køl.
- Derefter sprøjtes lemoncurden ind i den afkølede doughnut.
Lav glasur:
- Varm flormelis og appelsinsaften over vandbad til opløst.
- Dyp doughnuten i glasuren.
- Lav den mørke glasur på samme måde, og lav streger med den i over den hvide glasur.
- Pynt med hakkede mandler og appelsinskal.