Smukke og sommerlige doughnuts med friske smage og flotte former. (©DR)

Doughnuts med smag af lemonade

Doughnuts med frisk smag af hyldeblomst og citron.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 30 g gær
  • 75 g sukker
  • 225 ml sødmælk
  • 75 g smør
  • 525 g mel
  • 1 knivspids salt
  • 1 smule friskrevet muskat
  • 1 stk. citronskal
  • 2 stk. limeskal
  • 0,5 dl citron/limesaft
  • 0,25 dl hyldeblomst
  • 0,5 stang vanilje
  • 3 stk. æggeblommer
  • 1 l rapsolie
    (til friturestegning)

Glasur

  • 1 sjat citronsaft
  • 3 dl flormelis
  • 1 stk. past. æggehvide

Pynt

  • 1 håndfuld spiselige blomster

Fremgangsmåde

  1. Varm mælken lidt og kom halvdelen op i en skål sammen med gæret og lad det stå og arbejde lidt.

  2. Resten af mælken sættes tilbage på kogepladen og varmes med sukkeret og smørret.

  3. Sigt mel, salt og muskatnød i en stor skål, riv citron- og limeskallen ned i. Kom æggeblommerne og citron/limesaften ned til melet og rør rundt.

  4. Kom herefter mælke/smørblandingen ned i og rør igen. Til sidst kommes gæren ned i, og rør dejen sammen.

  5. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen ind mod midten nogle gange, og stil den til hævning i en time i en ren skål beklædt med film og et viskestykke – gerne et varmt sted.

  6. Dejen hældes ud på et meldrysset bord og rulles ud til en ca. 2-2,5 cm. tykkelse. Stik den ud til donuts og lad dem efterhæve i 30 min.

  7. Varm imens olien op til ca. 170 grader. De skal bages/koges over flere omgange – max 3 afgangen i ca. 3-4 min.

  8. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og dyp dem i glasuren og pynt af. 

Lav glasur: 

  1. Det er svært at skrive præcist hvor meget af hvert. Det skal have en god glasurkonsistens, så prøv dig lidt frem med lidt af hvert. 

Pynt: 

  1. Spiselige blomster eller mynteblade