Doughnuts med smag af lemonade
Doughnuts med frisk smag af hyldeblomst og citron.
Tilberedningstid:
2 timer, 15 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 30 g gær
- 75 g sukker
- 225 ml sødmælk
- 75 g smør
- 525 g mel
- 1 knivspids salt
- 1 smule friskrevet muskat
- 1 stk. citronskal
- 2 stk. limeskal
- 0,5 dl citron/limesaft
- 0,25 dl hyldeblomst
- 0,5 stang vanilje
- 3 stk. æggeblommer
-
1 l
rapsolie
(til friturestegning)
Glasur
- 1 sjat citronsaft
- 3 dl flormelis
- 1 stk. past. æggehvide
Pynt
- 1 håndfuld spiselige blomster
Fremgangsmåde
- Varm mælken lidt og kom halvdelen op i en skål sammen med gæret og lad det stå og arbejde lidt.
- Resten af mælken sættes tilbage på kogepladen og varmes med sukkeret og smørret.
- Sigt mel, salt og muskatnød i en stor skål, riv citron- og limeskallen ned i. Kom æggeblommerne og citron/limesaften ned til melet og rør rundt.
- Kom herefter mælke/smørblandingen ned i og rør igen. Til sidst kommes gæren ned i, og rør dejen sammen.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen ind mod midten nogle gange, og stil den til hævning i en time i en ren skål beklædt med film og et viskestykke – gerne et varmt sted.
- Dejen hældes ud på et meldrysset bord og rulles ud til en ca. 2-2,5 cm. tykkelse. Stik den ud til donuts og lad dem efterhæve i 30 min.
- Varm imens olien op til ca. 170 grader. De skal bages/koges over flere omgange – max 3 afgangen i ca. 3-4 min.
- Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og dyp dem i glasuren og pynt af.
Lav glasur:
- Det er svært at skrive præcist hvor meget af hvert. Det skal have en god glasurkonsistens, så prøv dig lidt frem med lidt af hvert.
Pynt:
- Spiselige blomster eller mynteblade