Den gode, gamle drink brandbilen får du her en opskrift på i en opdateret udgave med aperol og avena. Smager skønt og er nem at lave. Foto: DR (©DR)

Drink-klassikeren Brandbil

En brandbil er en klassiker på drinkkortet - og det er en skøn drink til en festlig aften. Når bartender Morten Bach Nielsen fra baren The Barking Dog i København laver den, er de klassiske ingredienser Jägermeister og vodka skiftet ud med aperol og averna. Og den røde sodavand laver han selv.

Hindbærsiruppen skal trække i 4-6 timer

Tilberedningstid: 5 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 30 ml Averna
  • 15 ml Aperol
  • 10 ml hindbærsirup
  • 2 dl tonic
  • 1 stk. citronskive

Hindbærsirup

  • 1 dl sukkersirup
  • 10 stk. hindbær

Fremgangsmåde

Klik play i videoen herunder og se, hvordan du laver brandbilen

Begynd med at lave hindbærsirup:

1. Læg bærrene i siruppen og lad trække i 4-6 timer.

Lav drinken:

2. Fyld et highball glas eller et andte højt glas med is.

3. Hæld aperol, averna og hindbærsirup i glasset og rør godt rundt.

4. Top drinken op med tonicvand.

5. Pynt med appelsinskive og hindbær.


Er du vild med de gode drink-klassikere? Så prøv også denne nemme opskrift på en opdateret udgave af klassikeren Filur