Her får du opskriften på den klassiske drink, der er opkaldt efter filur-isen. Med gin og curacao. (©DR)

Drink-klassikeren - Filur version 2.0

En klassisk drink i nye lækre klæder - det får du her med bartender Morten Bach Nielsen fra baren Barking Dog i Københavns opdaterede opskrift på en skøn filur. Drinken med appelsinjuice og rød sirup er en frisk og lækker drink med gin og curacao.

Hindbærsiruppen skal trække i 4-6 timer

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Hindbærsirup

  • 1 dl sukkersirup
  • 10 stk. hindbær

Filur

  • 30 ml gin
  • 10 ml dry curacao
  • 45 ml appelsinjuice
  • 15 ml hindbærsirup
  • 2 dl danskvand
  • 1 skive appelsin
  • 1 stk. hindbær
  • 5 stk. isterninger

Fremgangsmåde

Begynd med at lave hindbærsirup:

  1. Læg bærrene i siruppen og lad trække i 4-6 timer.Fyld et highball glas eller et andte højt glas halvt op med is. 
  2. Hæld gin, curacao, appelsinjuice og hindbærsirup i et glasset og rør godt rundt. 
  3. Top drinken op med danskvand. 
  4. Pynt med appelsinskive og hindbær.