Drink med popcorn-rom og lime
Mangler du en lækker, imponerende og anderledes drink til dine gæster? Så er denne drink med popcorn-rom og lime helt perfekt. Denne daiquiri-drink har et lille indbygget show, som sikkert kan skabe både grin og forvirring (og lidt skepsis) til cocktailpartyet. Den kræver nemlig, at du giver popcorn bad i rom… Og der er faktisk mening med galskaben. Olien og saltet i popcornene spreder sig nemlig ud i rommen under ”badet”, hvilket giver en spændende smag til drinken. Daquirien med popcorn-rom og lime er perfekt sammen med salte snacks som saltbagte nye kartofler med løvstikke-aioli. Find opskriften på disse nedenfor.
Sukkersiruppen skal køle ned, inden den kan bruges i drinken.
Kok og program
Ingredienser
- 1 flaske (75 cl) Havana Club 3 years rom
- Ca. 1-1,5 l frisklavede popcorn med salt og olie
- 2,5 cl friskpresset limesaft
- 1 stor håndfuld isterninger
- Evt. lidt skovsyre til pynt
Sukkersirup
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
Fremgangsmåde
Sukkersirup
- Kog vandet og hæld det sammen med sukkeret. Rør rundt, indtil sukkeret er helt opløst.
- Lad det køle helt af, inden du bruger det til drinken.
Drink
- Hæld de frisklavede og afkølede popcorn op i en stor skål. Hæld en hel flaske rom over popcornene og rør rundt i et minut.
- Hæld det hele igennem en fin si, så alle popcorn og skaller bliver sorteret fra. Hæld rommen tilbage i flasken.
- OBS: Du skal kun bruge 5 cl popcorn-rom pr. drink, så der bliver sikkert noget til overs, som du kan gemme til næste cocktailparty. Vent dog ikke for længe med at få det drukket.
- Hæld 5 cl. popcorn-rom, 2,5 cl. limesaft, isterninger og 2,5 cl. sukkersirup i en shaker.
- Ryst det hele godt sammen og hæld det i et stort glas.
- Pynt evt. med lidt skovsyre. Servér straks.
TIP: Server drinken sammen med Adam Aamanns saltbagte nye kartofler med løvstikke-aioli.