Drømmekage er yndlingskagen for både børn og voksne. En perke (©DR)

Drømmekage

Drømmekage - af nogle også kendt som drømmekage fra Brovst - er en kendt og elsket klassiker. Opskriften er nem, og kagen smager fantastisk med den søde bund og det karamelliserede kokosfyld.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Kagen

  • 250 g sukker
  • 3 stk. æg
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g smør

Fyld

  • 125 g smør
  • 250 g brun farin
  • 150 g kokos
  • 0,5 dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker luftigt sammen. Lun mælken og smelt smørret i det.  

  2. Rør mælk/smør blandingen i dejen sammen med alle de øvrige ingredienser.

  3. For en lille bradepande - ca. 24 x 32 cm - eller en stor springform med bagepapir eller smør den med smør. Hæld dejen i og bag den i ovnen i 15-20 minutter, til den er næsten færdig.

  4. Imens laver du fyldet ved at komme mælk, brun farin og smør i en gryde og lade det koge op. Tilsæt dernæst kokosmel og lad blandingen koge sammen i et par minutter, mens du rører.  

  5. Når kagen har bagt 15-20 minutter tages den ud, fyldet fordeles oven på, og kagen bages færdig i ca. 5 minutter.