Dukkah er en arabisk krydderiblanding, som kan bruges i et væld af retter. (©DR)

Dukkah

Mangler du lidt drys til salaten eller en smagsgiver i din marinade eller dressing? Så forsøg dig med denne simple opskrift på den arabiske krydderriblanding: dukkah.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 spsk. sesamfrø
  • 4 spsk. solsikkerkerner
  • 2 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 2 spsk. flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Rist alle ingredienser på en tør pande til de begynder at tage farve og krydderierne afgiver skønne dufte. Kom hele molevitten i en morter sammen med salt, og stød det til et groft pulver. Når dukkahen er kølet helt af kommes den på glas hvor den kan holde rigtig længe. Brug den som drys i salater, gryderetter, som dyppelse til brød sammen med en god olie, som smagsgiver i marinader og dressinger.