Durumboller

Hjemmebagte boller, perfekte til morgenbordet, eller til en fødselsdag. Bollerne får en lækker sprød skorpe af durummelet. Vær opmærksom på at bollerne i alt skal hæve i ca. 50 min.

Prøv at skifte kuvertflutes ud med disse durumboller. (Foto: © SCANPIX, DR)

Tidsmængde: 1 time Mængde: 8 pers.

Ingredienser

  • 50 g gær

  • 0,5 l lunkent vand

  • 2 tsk. groft salt

  • 375 g durumhvedemel

  • 375 g hvedemel

Fremgangsmåde

Smuldr gæren ud i en skål og tilsæt det lunkne vand. Rør rundt til det er opløst.

Tilsæt salt og durumhvedemel. Ælt det godt sammen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt det sammen.

Dejen skal hæve i 15 minutter og herefter deles i ca 18 boller som sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Skal nu efterhæve i 30 minutter - gerne længere. I mellemtiden opvarmes ovnen til 275 grader.

Bollerne bages miderst i ovnen i ca 10 minutter - eller til de er færdige.