En lækker kombination af det bløde, sprøde, søde og salte. (©DR)

Dybstegte dejklumper med bacon og svampe

Nicolaj Kirk og Jørgen Skouboe laver denne nemme opskrift der er lige til at gå til. God til den lille sult, eller til at tage med på jagt.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 4 stk. forårsløg
  • 4 stk. shatiki svampe
  • 2 stk. æg
  • 50 g mel
  • 1 dl øl
  • 2 dl mayonnaise
  • 4 spsk. stærk sennep
  • 4 stk. bløde boller
  • 0,5-1 l olie til dybstegning

Fremgangsmåde

  1. Del æg i hvider og blommer. Kom blommerne i en skål med øl og krydr med salt og peber samt lidt chili sauce. Pisk sammen med hvedemel til der ikke er klumper i dejen.
  2. Pisk hviderne stive og vend i.
  3. Skær bacon i strimler og vend i dejen sammen med snittet forårsløg og svampe. 
  4. Tag ca. to-tre spsk. dej ad gangen og kom i hed olie og steg gyldent. Løft op og kom på fedtsugende papir. Forsæt til alt dejen er brugt. Drys med salt. 
  5. Varm bollerne og flæk dem. Smør med sennep og mayo og læg en dypstegt dejklump imellem. Server.