Inges flotte eclairs med mascarponecreme og appesinchokolade, som hun bagte i Den store Bagedyst. (©DR)

Eclairs med appelsinchokolade og mascarponecreme

I Den store Bagedyst 2016 bagte Inge i første program disse smukke eclairs med appelsin chokolade og mascarponecreme. Kagerne tager sig flot ud og er perfekt til den søde tand. DU får opskriften her.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Vandbakkelse

  • 1 dl vand
  • 50 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 knivspids sukker
  • 1 knivspids salt
  • ca. 2 stk. æg

Chokoaldecreme

  • 75 g mørk chokolade
  • 3 spsk. fløde
  • 2 spsk. Grand Marnier
  • 0,5 stk. appelsin, saft og skal heraf
    (økologisk)
  • 1,5 dl fløde
  • 125 g mascarpone
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk. flormelis

Vaniljecreme

  • 1,5 dl fløde
  • 125 g mascarpone
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk. flormelis

Glaserede valnødder

  • 12 stk. valnøddekerner
  • 2 spsk. isomalt
  • 0,5 tsk. appelsinskal

Pynt

  • Lidt mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Vandbakkelser:
    Vand og smør bringes i kog, mel kommes i, og der piskes til det slipper gryden. Lad dejen afkøle lidt. Æg tilsættes lidt af gangen mens der piskes godt  - dejen må ikke blive for lind.
  2. Dejen kommes i sprøjtepose og sprøjtes ud i ca. 12 cm lange kager. Bag eclair'sne ved 200 grader i ca. 25-30 min. Der må ikke åbnes for ovnlågen undervejs! 
  3. Chokoladecreme:
    Fløde, Grand Marnier, appelsin og chokolade smeltes over vandbad. Resten piskes sammen, og chokolademassen kommes forsigtigt i medens der piskes, stilles på køl.
  4. Vaniljecreme:
    Fløde og mascarpone piskes sammen med flormelis og vanilje til en stiv creme. 
  5. Glaserede valnødder:
    Isomalt smeltes i en gryde, og der kommes appelsinskal i. Valnødderne vendes i, og lægges på bagepapir og afkøler. 
  6. Pynt:
    chokolade smeltes og kommes i sprøjtepose klar til pynt.
  7. Samling:
    Flæk de afkølede eclairs og fyld dem med chokoalde- og vaniljecreme. Læg toppen på kagerne og pynt med ekstra vaniljecreme. Sæt glaserede valnødder ned i cremen, og pynt til slut med smeltet chokolade fra sprøjteposen.
  8. Server!


Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.