Eclairs med appelsinchokolade og mascarponecreme
I Den store Bagedyst 2016 bagte Inge i første program disse smukke eclairs med appelsin chokolade og mascarponecreme. Kagerne tager sig flot ud og er perfekt til den søde tand. DU får opskriften her.
Tilberedningstid:
2 timer, 15 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Vandbakkelse
- 1 dl vand
- 50 g hvedemel
- 50 g smør
- 1 knivspids sukker
- 1 knivspids salt
- ca. 2 stk. æg
Chokoaldecreme
- 75 g mørk chokolade
- 3 spsk. fløde
- 2 spsk. Grand Marnier
-
0,5 stk.
appelsin, saft og skal heraf
(økologisk)
- 1,5 dl fløde
- 125 g mascarpone
- 1 stang vanilje
- 2 spsk. flormelis
Vaniljecreme
- 1,5 dl fløde
- 125 g mascarpone
- 1 stang vanilje
- 2 spsk. flormelis
Glaserede valnødder
- 12 stk. valnøddekerner
- 2 spsk. isomalt
- 0,5 tsk. appelsinskal
Pynt
- Lidt mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Vandbakkelser:
Vand og smør bringes i kog, mel kommes i, og der piskes til det slipper gryden. Lad dejen afkøle lidt. Æg tilsættes lidt af gangen mens der piskes godt - dejen må ikke blive for lind. - Dejen kommes i sprøjtepose og sprøjtes ud i ca. 12 cm lange kager. Bag eclair'sne ved 200 grader i ca. 25-30 min. Der må ikke åbnes for ovnlågen undervejs!
- Chokoladecreme:
Fløde, Grand Marnier, appelsin og chokolade smeltes over vandbad. Resten piskes sammen, og chokolademassen kommes forsigtigt i medens der piskes, stilles på køl. - Vaniljecreme:
Fløde og mascarpone piskes sammen med flormelis og vanilje til en stiv creme. - Glaserede valnødder:
Isomalt smeltes i en gryde, og der kommes appelsinskal i. Valnødderne vendes i, og lægges på bagepapir og afkøler. - Pynt:
chokolade smeltes og kommes i sprøjtepose klar til pynt. - Samling:
Flæk de afkølede eclairs og fyld dem med chokoalde- og vaniljecreme. Læg toppen på kagerne og pynt med ekstra vaniljecreme. Sæt glaserede valnødder ned i cremen, og pynt til slut med smeltet chokolade fra sprøjteposen. - Server!