Eclairs med mokkacreme, chokolade og hindbær
Iben lavede denne skønne opskrift på eclairs med mokkacreme, chokolade og friske hindbær i Den store Bagedyst 2016. Spis kagerne som en fin dessert eller som noget ekstra lækkert til kaffen.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 2 dl vand
- 100 g smør
- 120 g hvedemel
- 4 stk. æg M/L
- 1 spsk. fløde
- 1 knivspids salt
Mokkacreme
- 1 stang vanilje
- 2,5 dl sødmælk
- 3 stk. æggeblommer
- 75 g sukker
- 45 g majsstivelse
- 0,5 dl vand
- 2 tsk. Nescafé
- 2 dl fløde
Hindbærsyltetøj
- 300 g frostne hindbær
- 100 g sukker
- 1 tsk. melanin
- 1 spsk. vand
Chokolade smørcreme
- 1,5 dl vand
- 260 g sukker
- 4 stk. æggeblommer
- 500 g smør
- 4 spsk. kakao
Chokolade/kaffe glasur
- 250 g flormelis
- 100 g kakao
-
3-4 bæger
æggehvider
(efter ønsket konsistens)
Chokoladehjerter
- 150 g mørk chokolade
Pynt
- 2 håndfulde pistacienødder
- 18 stk. friske hindbær
- 0,5 tsk. guldstøv
Fremgangsmåde
- Dej:
Vand og smør smeltes sammen, hvorefter mel ipiskes i cirka 3 min. Kom dejen i en røremaskine, og lade den køre i 1 minut så den damper af. - Tilsæt et æg ad gangen og lad røremaskinen køre i cirka 3 min., når alle æg er tilsat. Kom dejen i en sprøjtepose med en glat rund tyl på, og sprøjt på bageplade i små stænger. Pensl med et sammenpisket æg med en en sjat fløde og et nip salt.
- Sæt pladen i ovnen og bag i ca. 20 minutter ved 200 grader. Du må IKKE Åbne ovnen under bagning, da de ellers vil falde sammen.
- Mokkacreme:
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til det bliver hvidt og luftigt. Majsstivelsen hældes i æggemassen, uden at røre rundt. - Mælken koges op og æggemassen hældes ned i mælken under piskning til den bliver tyk og koger. Hæld evt. gennem en sigte hvis der er klumper i. Stil cremen på køl og lad blive helt kold.
- 1/2 dl vand koges op og de 2 tsk nescafé opløses deri og køles ned. Bland creme og kaffe sammen, og pisk de 2 dl fløde til blød skum. Vend creme i flødeskummen og mokkacremen er klar.
- Hindbærsyltetøj:
Hindbær og vand koges op i 3 min. Tilsæt 80 g af sukkeret - 20 g sukker røres sammen med melaninen og hældes derefter i gryden. Giv syltetøjet et opkog og køl ned. - Chokolade smørcreme:
Kom smør i en røreskål og lad den køre 5-10 min. til smøret bliver luftigt. Imens koges sukker og vand sammen til en sukkerlage i et par minutter til det tykner en smule. Stil på køl. - Æggeblommer kommes i smøret mens der røres. Kakao tilsættes, hvorefter sukkerlagen tilsættes og røres i et par min.
- Chokolade/kaffeglasur:
Pisk flormelis, kakao og æggehvider godt sammen. - Chokoladehjerter:
Temperer chokoladen og kom den i et lille kræmmerhus. Tegn små chokoladehjerter på bagepapir og lad køle ned. - Pynt og samling:
Hak pistacienødderne. Skær alle eclairs over, og pensl alle overstykkerne med chokoladeglasuren. Smør lidt hindbærsyltetøj i bundenem og fyld mokkacreme ovenpå. Læg overtoppen på og dekorer med smørcremen. - Drys pistacienødder på toppen, lidt guldstøv, og sæt 3 hindbær på hver - ét i hver ende og ét i midten, og top til slut med et chokoladehjerte. Server!