Denne ret, har et asiatisk strejf over sig med nudler og chilisauce. (©DR)

Edderfugl med peanuts og nudler

I Nak og Æd sæson 5, bliver der lavet retter med edderfuglen. Denne opskrift med nudler er både nem at lave, og smager utrolig godt.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. edderfugle lår - gerne lidt indmad også ex. hjerte og lever
  • 4-5 stk. forårsløg
  • 2 stk. fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 l hønsefond
  • 4 spsk. peanut butter
  • 2 spsk. chili sauce
  • 1 spsk. ristede sesamfrø
  • 200 g tørret tykke nudler
  • 6-8 kviste koriander

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet fra lårben og del i mindre stykker.
  2. Steg dette i en kasserolle i lidt olie. Når det er gyldent tilsættes hønsefond, peanut butter, finthakket hvidløg og chili sauce. Krydr med salt og peber og lad det hele simre sammen under låg indtil kødet er mørkt – ca. 20 minutter.
  3. Fjern låget og kog ind til passende konsistens.
  4. Snit peberfrugt og gulerod ud i passende stykker og kom ved. Del forårsløg i mindre stykker og tilsæt.
  5. Kog nudlerne i rigeligt vand. Sigt vandet fra og vend i gryden.
  6. Lad det hele varme igennem og drys til slut med sesamfrø og frisk koriander.