Marinerede fisk med krydderurter er en dejlig forret. (©DR)

Eddikemarinerede hvide ansjoser

Prøv at servere en delikat forret af marinerede ansjoser, som toppes med friske krydderurter, hvidløg og aromatisk citronskal. En skøn forret fra Camilla Plum.

Fisken skal trække i lagen natten over.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 500 g ansjosfileter, sild eller hornfisk
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 dl æbleeddike
  • 2 dl olivenolie
  • 1 bundt persille
  • ½ citron, skal heraf
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Bred fileterne ud i et fad, drys med salt og vend dem godt rundt i eddiken. Lad dem marinere natten over i køleskabet.
  2. Hæld saften fra, og lad fisken dryppe godt af i et dørslag. Læg den i et rent, dybt fad, drys med lidt mere salt og hæld olivenolie over til det dækker.
  3. Nu kan man enten spise fisken med det samme eller lade den modne op til 4 dage i køleskabet.
  4. Ved serveringen hakkes citronskal, hvidløg og persille sammen til en meget finthakket cremolata. Fisken fiskes op af sit oliebad, bredes ud på en tallerken, drysses med cremolata og spises med f.eks. tomater, rucola, grøn salat, grillede grønsager og masser af brød - eller bare helt alene med en kogt kartoffel.