Retten her kan med fordel serveres med en iskold øl og en stor snaps til. (©DR)

Eisbein mit sauerkraut

I programmet 'grise med Price' laver brødrene Price den tyske nationalret, eisbein mit sauerkraut. Vær opmærksom på at svineskankerne, skal koges i ca. 3 timer, så gå derfor i gang i god tid.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2-3 stk. letsprængte svineskanke
  • 1 dåse surkål
    (ca. 500g)
  • 250 g gule flækærter
  • 3 stk. løg
  • 3 spsk. svindefedt
  • 3-4 stk. laurbærblade
  • 1 spsk. enebær
  • 1 spsk. peberkorn
  • 1,5 spsk. kommen
  • 0,5 l svinebouillon

Fremgangsmåde

  1. Skankene koges for svagt blus i vand med laurbærblade i ca. 3 timer. Hvis man vælger skanke, der ikke er sprængte, saltes vandet. 
  2. Kålen udvandes evt. let og presses fri for væde. 1 løg hakkes og klares i 1 spsk. svinefedt i en gryde. Kålen tilsættes sammen med enebær, peberkorn, kommen og bouillon. Koges for svag varme i ca. 1 time. 
  3. Flækærterne sættes i blød natten over og koges derefter for svag varme sammen med lidt timian i ca. 1½ time, eller til de er helt møre. Herefter pureres de, og man tilsætter kogevandet, til konsistensen er som en lind kartoffelmos. Smag til med salt. 
  4. De sidste løg steges i fedtet, til de er gyldne. Server svineskankene med kålen og ærtepuréen og lad hver gæst komme lidt stegte løg på sin puré. 

TIP: Lidt kogte kartofler eller rugbrød kan serveres til, men det er sådan set ikke nødvendigt. Det er derimod en god krads sennep, rigeligt med iskoldt øl og en stor snaps.