Gør din boller i karry lidt mere moderne og eksotisk med masser af grønt, ristede nødder og skønne krydderier og krydderurter. (Foto: Dorthe Marie Nielsen ©DR)

Eksotisk boller i karry med masser af grønt

Denne opskrift er en lidt anderledes version af danskernes familiefavorit boller i karry. Karrysaucen er smækfyldt med grønsager, der giver god smag og gør retten til en sundere udgave af klassikeren. Server bollerne helt traditionelt eller top som her med friske æbletern, sukkerærter, koriander og sprøde cashewnødder for et eksotisk strejf.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hakket kalv og svin 8-10%
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 dl hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 1 dl mælk
  • friskkværnet peber

Karrysauce

  • 2 stk. løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 stk. æble
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. hvedemel
  • 5 dl kogevand fra bollerne
  • 1 dl madlavningsfløde 18%
  • salt og peber efter smag

Tilbehør

  • 250 g fuldkornsris
  • 1 stk. æble
  • 100 g sukkerærter
  • 1 bundt frisk koriander
  • evt. 1 håndfuld ristede cashewnødder eller peanuts

Fremgangsmåde

  1. Kødboller og ris:
    Rør kødet sejt med salt. Tilsæt mel, æg, mælk og lidt peber og rør farsen godt sammen. Stil i køleskab og lad hvile i ca. 30 min.
  2. Varm i en stor gryde 1 liter vand op med 1 tsk. salt, og form farsen til kødboller i ønsket størrelse. Når vandet koger kommes kødbollerne heri (kun ét lag af gangen). Når kødbollerne har kogt i ca. 10 min., og er faste, tages de op og lægges på en tallerken. Husk at gem kogevandet!
  3. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  4. Karrysauce:
    Hak løg og hvidløg fint, riv gulerødderne på et rivejern og skær æble og bladselleri i små tern. Riv ingefær på den fine side at et rivejern.
  5. Varm olien op i en tykbundet gryde og svits alle grøntsager heri. Tilsæt karry og hvedemel og vend rundt i ca. 1 min. Tilsæt kogevandet fra kødbollerne, og lad saucen koge i ca. 15 min.
  6. Tag gryden af varmen. Blend saucen glat med en stavblender, tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber. Læg kødbollerne i saucen, og sæt gryden tilbage på varmen og bring den til kogepunktet
  7. Topping:
    Skær æblet i små tern, snit sukkerærter i mindre stykker og pluk og skyl de friske koriande blade og kom det hele i små skåle.
  8. Server bollerne i karry med de kogte ris og drys med æbletern, sukkerærter, frisk koriander og evt. ristede cashewnødder eller peanuts.