Kirstens smukke kage er et festfyrværkeri at kigge på - og den smager mindst lige så godt. (©DR)

Eksotisk kage med acai og banan

Denne farverige og smukke kage bagte Kirsten i Den store Bagedyst 2017 som et mesterværk. Kagen er fyldt med eksotiske frugter som acai, lime og banan, og er et rent festfyrværkeri at kigge på. Du får hendes opskrift lige her.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Caipirinha-mousse

  • 3 tsk. gelatinepulver
  • 1,5 dl limesaft
    (ca. 2 lime)
  • 125 g sukker
  • 0,5 dl Cashasa
  • 4 dl fløde
  • 4 tsk. limeskal

Acaimousse

  • 1 dl acaisaft
  • 1 dl skovbærpure
  • 6 blade husblas
  • 4 dl fløde
  • 70 g sukker
  • 6 spsk. citronsaft

Banankage

  • 2 stk. modne bananer
  • 1 stang vanilje
  • 115 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 2 stk. æg
  • 75 g smør

Vaniljebund

  • 100 g æggeblommer
  • 65 g sukker
  • 200 g æggehvider
  • 100 g hvedemel
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver

Nøddekaramel

  • 250 g nødder efter ønske
  • 3-4 tsk. honning
  • 145 g sukker
  • 0,8 dl piskefløde
  • 90 g smør

Smørcreme

  • 750 g smør
  • 700 g flormelis

Pynt

  • pastafarver til smørcreme
  • 300 g hvid chokolade
  • blandede eksotiske frugter

Fremgangsmåde

Banankage

  1. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. 
  2. Mos bananerne med en gaffel. Vend bagepulver og mel sammen. Smelt smør og afkøl. 
  3. Vend mel med æggesnaps, tilføj sukker, så bananer. 
  4. Bag kagen i to 19 cm springform i ca. 20 minutter ved 180 grader. Køl af. 

Vaniljebund til kant

  1. Sæt ovnen på 190 grader. 
  2. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. 
  3. Pisk æggehvider stive. 
  4. Vend forsigtigt, vaniljesukker, mel og bagepulver med æggesnapsen og vend efterfølgende æggehvider i. 
  5. Spred massen ud på en bageplade og bag til bunden bliver gyldenbrun. Køl af.

Caipirinha-mousse

  1. Kom cashasa, ½ dl limesaft og gelatine i en lille skål og sæt til side i 5 minutter.
  2. I en mellemstor gryde, varmes sukker og resten af limesaften op indtil sukkeret opløses. Tilføj gelatine og omrør til opløsning. Fjern fra varmen, og lad det køle af.
  3. Pisk fløden stiv med det resterende sukker.Vend limesaftblandingen og limeskal i. Frys i 2 timer

Acaimousse

  1. Læg husblas i blød. 
  2. Blend bærrene, og kog acai-saft og sukker sammen. Smelt husblas i blandingen. Lad det køle lidt af og vend det hele i den kolde bærpurre.
  3. Pisk fløden til skum og tilføj purén.

Nøddekaramel

  1. Kog sukker, honning, piskefløde og smør op i en lille kasserolle - den skal ca. nå en temeperatu på 120 grader for at karamellisere. Imens hakkes nødderne og vendes i karamelmassen
  2.  Fordel massen på en af banan-bundene lige inden den er færdig og giv det 5 minutter i ovnen på grill.

Smørcreme

  1. Pisk smør og flormelis sammen til en luftig smørcreme og indfarv med forskellige farver efter ønske.
  2. Del din smørcreme i mange forskellige små sprøjteposer - så kan du senere lave pynt, og nemt opsmøre kagen.

Samling af kagen

  1. Først lægges en banan-bund på dit fad i en kagering.
  2. Skær en høj kant af din vaniljebund og læg rundt´i kanten.
  3. Tag nu dine to mousser og gør følgende; Læg en klat af den ene mousse i midten, og så en klat af den anden indeni/ovenpå, og fortsæt sådan til der er fyldt op til randen af kagebunden. Læg til sidst en bananbund på toppen og stil kagen på køl, og lad mousserne sætte sig.
  4. Smør kagens ydre op med smørcreme i flere farver.
  5. Lav smørcreme-blomster som pynt, samt chokoladeringe og muslingeskaller i hvid tempereret chokolade. 
  6. Skær dine eksotiske frugter ud i cirkler, og pynt toppen af kagen hermed. Server.



Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 6)