Overnight grød er en lækker og cremet morgenmad, der mætter godt og som kan varieres i det uendelige. (©DR)

Eksotisk overnight grød

Denne grød er en lidt anderledes udgave af den klassiske havregrød, da den er kold og har trukket i køleskabet natten over. Når grynene får lov at suge væske og svulme op, bliver grøden dejlig cremet, og opskriften her er bl.a. tilsat vanilje, ingefær og frisk mango, som gør den lidt eksotisk i smagen. Alle frugter kan bruges, og kun fantasien sætter grænser for hvad din overnight grød skal smage af.

Grøden skal trække natten over i køleskabet.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Overnight grød

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl minimælk
  • 4 dl yoghurt naturel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kokosmel
  • 25 g frisk ingefær
  • 1 stor spsk. honning

Frugt og topping

  • 3-4 stk. æbler
  • 1 stk. mango
    (eller anden frisk frugt)
  • 25 g mandler
  • 1 håndfuld friske mynteblade

Fremgangsmåde

  1. Find om aftenen en stor beholder der kan lukkes tæt. Bland heri havregryn, mælk, yoghurt, vaniljesukker, kokosmel og honning. Skræl og riv ingefær fint og rør det i grøden. Dæk beholderen til og lad det stå og trække i køleskabet til næste morgen. 
  2. Om morgenen rives æblerne groft på et rivejern og mynten finthakkes (gem evt. lidt til pynt) og begge dele røres i grøden. 
  3. Server grøden i skåle og top med frisk frugt, hakkede mandler og lidt frisk mynte på toppen.