Smuk og eksotisk rødkålssalat til julemaden. (©DR)

Eksotisk rødkålssalat med krydderurter

Få her Markus Grigos smukke rødkålssalat med både appelsin, pærer, gulerødder og en skarp kant af chili. Salaten lavede Markus i programmet 'Jul - med Timm, Markus og Katrine' som et friskt indspark til julemaden, og han lavede to forskellige dressinger til salaten: En cremet tahindressing med citron og hvidløg og en klassisk balsamicodressing med sennep og olivenolie.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Rødkålssalat

  • 1 lille rødkål
  • lidt ribbede grønkålsblade
  • 2 appelsiner
  • 1-2 gulerødder
  • 2 pærer (gerne Conference)
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 bundt bredbladet persille
  • lidt mynte
  • rød chili efter smag
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 1 forårsløg
  • 1 lille pose valnødder - gerne friske
  • 1 lille håndfuld hampefrø
  • 1 håndfuld sesamfrø - eller blandede nødder

Tahindressing

  • 2 spsk. tahin
  • 4-5 spsk. rapsolie
  • 1 citron, saft heraf
  • 1 fed hvidløg
  • lidt sirup
  • salt og peber
  • vand til passende konsistens

Balsamicodressing

  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 5 spsk. olivenolie
  • lidt honning
  • 1-2 tsk. dijonsennep
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Rødkålssalat

  1. Rødkål snittes fint, og grøntkålen hakkes fint. Gulerødder skrælles og skæres tyndt på et mandolinjern.
  2. Pærer og appelsiner skæres i både, og forårsløg, chili og krydderurter hakkes fint.
  3. Vend salaten med valnødder, hampefrø og sesam og anret på fad. Serves med valgfri dressing.

Tahindressing

  1. Tahin piskes med olie, sirup, citron og revet hvidløg. Smages til med salt og peber.

Balsamicodressing

  1. Balsamico, olie, honning og sennep piskes sammen. Smages til med salt og peber.

Opskriften findes i samlingen

Jul - med Timm, Markus og Katrine