Eksotisk rødkålssalat med krydderurter
Få her Markus Grigos smukke rødkålssalat med både appelsin, pærer, gulerødder og en skarp kant af chili. Salaten lavede Markus i programmet 'Jul - med Timm, Markus og Katrine' som et friskt indspark til julemaden, og han lavede to forskellige dressinger til salaten: En cremet tahindressing med citron og hvidløg og en klassisk balsamicodressing med sennep og olivenolie.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Rødkålssalat
- 1 lille rødkål
- lidt ribbede grønkålsblade
- 2 appelsiner
- 1-2 gulerødder
- 2 pærer (gerne Conference)
- 1 bundt frisk koriander
- 1 bundt bredbladet persille
- lidt mynte
- rød chili efter smag
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 1 forårsløg
- 1 lille pose valnødder - gerne friske
- 1 lille håndfuld hampefrø
- 1 håndfuld sesamfrø - eller blandede nødder
Tahindressing
- 2 spsk. tahin
- 4-5 spsk. rapsolie
- 1 citron, saft heraf
- 1 fed hvidløg
- lidt sirup
- salt og peber
- vand til passende konsistens
Balsamicodressing
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 5 spsk. olivenolie
- lidt honning
- 1-2 tsk. dijonsennep
- salt og peber
Fremgangsmåde
Rødkålssalat
- Rødkål snittes fint, og grøntkålen hakkes fint. Gulerødder skrælles og skæres tyndt på et mandolinjern.
- Pærer og appelsiner skæres i både, og forårsløg, chili og krydderurter hakkes fint.
- Vend salaten med valnødder, hampefrø og sesam og anret på fad. Serves med valgfri dressing.
Tahindressing
- Tahin piskes med olie, sirup, citron og revet hvidløg. Smages til med salt og peber.
Balsamicodressing
- Balsamico, olie, honning og sennep piskes sammen. Smages til med salt og peber.