Elefantkage
Er du vil med gulerødder? Så prøv denne fantastiske gulerodskage overtrukket fondant, som Katja lavede i Den Store Bagedyst. Kagen vil med garanti blive et hit.
Tilberedningstid:
5 timer
Antal portioner:
10 pers.
Ingredienser
Gulerodskage
- 5 dl olie
- 8 stk. æg
- 4 dl rørsukker
- 4 dl brun farin
- 6 stk. fintrevne gulerødder
- 8 dl mel
- 2 tsk. salt
- 4 tsk. kanel
- 4 tsk. vanilje
- 4 tsk. bagepulver
Flødeostecreme:
- 450 g flødeost
- 405 g flormelis
- 270 g smør
- 6 tsk. vaniljesukker
-
0,5-1 stk.
citron
(saften herfra)
Fondant
- 45 stk. skumfiduser
- 6 spsk. olie
- 12 spsk. vand
- 3 pakker flormelis
Fremgangsmåde
Lav gulerodskage:
- Si mel, bagepulver, vanilje og kanel i en stor skål, tilsæt salt.
- Pisk olie, æg, rørsukker og farin sammen med de fintrevne gulerødder og bland det forsigtigt i den tørre blanding.
- Læg bagepapir i bunden af to forme - 20 cm og 10 cm. Spray siderne med fedtspray.
- Bagetid ca. 85 minutter for den store form (bunden) og ca. 70 min. for den lille form(toppen). Bag midt ovn ved 175 grader.
Lav flødeostecreme:
- Pisk smør luftigt. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk til en fin creme. Smag efter mht. citron og vaniljesukker.
Lav fondant:
- Put skumfiduserne, olie og vand i en skål over vandbad, vent til de er smeltet. Tilsæt flormelis med elpisker. Pisk til du har en masse, du kan arbejde med.
- Imens kagen bliver bagt laves der fondant og flødeostecreme. Fondant farves og modelleres i den form du ønsker. Efter bundene er afkølet, skæres både top og bund i 3 bunde, dvs. du har 6 bunde i alt. Toppen samler du med flødeostecreme, creme imellem hver af de 3 bunde. Ligeså vel gør du med bunden. Du smører den også op med cremen. Stil koldt, og gentag eventuel processen igen med at smøre op, så du har en skarp kage.
- Betræk kagen med fondant. Rigtig god arbejdslyst. Her er tålmodighed en dyd, men glæd dig over resultatet - det er sjovt at arbejde med fondant!
Lav pynteelefant:
- Krop = 35 gram
- Forben = 7 gr. pr. stk
- Bagben = 7 gr. pr. stk
- Hoved og hale = 32 gram
- Ører = 1 gram
- 200 g farves mørke lilla (grape violet)
- 100 g farves lyse lilla
- 100 g farves grøn