Gulerodskage med en fin pynteelefant i fondant. (©DR)

Elefantkage

Er du vil med gulerødder? Så prøv denne fantastiske gulerodskage overtrukket fondant, som Katja lavede i Den Store Bagedyst. Kagen vil med garanti blive et hit.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Gulerodskage

  • 5 dl olie
  • 8 stk. æg
  • 4 dl rørsukker
  • 4 dl brun farin
  • 6 stk. fintrevne gulerødder
  • 8 dl mel
  • 2 tsk. salt
  • 4 tsk. kanel
  • 4 tsk. vanilje
  • 4 tsk. bagepulver

Flødeostecreme:

  • 450 g flødeost
  • 405 g flormelis
  • 270 g smør
  • 6 tsk. vaniljesukker
  • 0,5-1 stk. citron
    (saften herfra)

Fondant

  • 45 stk. skumfiduser
  • 6 spsk. olie
  • 12 spsk. vand
  • 3 pakker flormelis

Fremgangsmåde

Lav gulerodskage: 

  1. Si mel, bagepulver, vanilje og kanel i en stor skål, tilsæt salt. 
  2. Pisk olie, æg, rørsukker og farin sammen med de fintrevne gulerødder og bland det forsigtigt i den tørre blanding. 
  3. Læg bagepapir i bunden af to forme - 20 cm og 10 cm. Spray siderne med fedtspray. 
  4. Bagetid ca. 85 minutter for den store form (bunden) og ca. 70 min. for den lille form(toppen). Bag midt ovn ved 175 grader. 

Lav flødeostecreme:

  1. Pisk smør luftigt. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk til en fin creme. Smag efter mht. citron og vaniljesukker.

Lav fondant: 

  1. Put skumfiduserne, olie og vand i en skål over vandbad, vent til de er smeltet. Tilsæt flormelis med elpisker. Pisk til du har en masse, du kan arbejde med. 
  2. Imens kagen bliver bagt laves der fondant og flødeostecreme. Fondant farves og modelleres i den form du ønsker. Efter bundene er afkølet, skæres både top og bund i 3 bunde, dvs. du har 6 bunde i alt. Toppen samler du med flødeostecreme, creme imellem hver af de 3 bunde. Ligeså vel gør du med bunden. Du smører den også op med cremen. Stil koldt, og gentag eventuel processen igen med at smøre op, så du har en skarp kage. 
  3. Betræk kagen med fondant. Rigtig god arbejdslyst. Her er tålmodighed en dyd, men glæd dig over resultatet - det er sjovt at arbejde med fondant!

Lav pynteelefant: 

  1. Krop = 35 gram 
  2. Forben = 7 gr. pr. stk 
  3. Bagben = 7 gr. pr. stk 
  4. Hoved og hale = 32 gram 
  5. Ører = 1 gram 
  6. 200 g farves mørke lilla (grape violet) 
  7. 100 g farves lyse lilla 
  8. 100 g farves grøn